DEVOJKA RODILA BLIZANCE KOJI IMAJU RAZLIČITE OČEVE: Mislila je da je tata samo jedan, a onda OBRT - Doktor sve objasnio!

Autor: N.J.

Lifestyle

17.04.2023

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj slučaj dogodio se devojci koja ima 19 godina.

DEVOJKA RODILA BLIZANCE KOJI IMAJU RAZLIČITE OČEVE: Mislila je da je tata samo jedan, a onda OBRT - Doktor sve objasnio!

Foto: Unsplash/ Jonathan Borba

Žena se porađa

Devojka (19) iz Brazila rodila je blizance koji imaju različite očeve. Žena je objasnila da je začela onog dana kada je imala dva puta intimni odnos sa dva različita muškarca. Odlučila je da uradi DNK test da bi utvrdila ko je od njih dvojice otac, prenosi "Dejli mejl".

Ona je uzela DNK od osobe za koju je sumnjala da je otac dece. On je bio pozitivan na jednu bebu, a zatim se setila da je imala odnos istog dana sa još jednom osobom. Na drugom testu, pokazalo se da je on otac druge bebe.

Foto: Unsplash/ Alexander Grey

Žena spremna za porođaj

Kako je to moguće?

Biološki fenomen rađanja blizanaca sa dva različita biološka oca naziva se heteropaternalna superfekundacija. Ovo se dešava kada drugu jajnu ćeliju oplođuju spermatozoidi drugog muškarca iz odvojenog seksualnog odnosa. Doktor pomenute žene objasnio je u razgovoru za "Globo":

- Bebe dele genetski materijal majke, ali rastu u različitim placentama.

Foto: Unsplash/ Juliane Liebermann

Otac nosi devojčice

Prema rečima lekara, slučaj je izuzetno redak i jedan u milion. Zapravo, ova situacija retka je kod ljudi ali ne i kod životinja, na primer kod pasa, mačaka i krava.

U svetu postoji još oko dvadesetak slučajeva sa istom sudbinom.

Deca danas imaju 16 meseci, prenose mediji. Samo jedan od očeva brine o oboje dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading