SVE JE KRENULO OD JEDNOG SIMPTOMA ZA KOJI SVI MISLE DA JE POSLEDICA NAPORA NA POSLU: Pevačica živi sa tuđim bubregom i ima tešku BOLEST!

Autor: N.J.

Lifestyle

29.01.2023

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njeni fanovi primetili su jedan simptom kada je pokušala da se našminka.

SVE JE KRENULO OD JEDNOG SIMPTOMA ZA KOJI SVI MISLE DA JE POSLEDICA NAPORA NA POSLU: Pevačica živi sa tuđim bubregom i ima tešku BOLEST!

Foto: Instagram/ selenagomez

Pevačica Selena Gomez

Velika muzička zvezda Selena Gomez ranije ovog meseca podelila je video koji pokazuje da ona ima zdravstveni problem. Kako velike zvezde nekada podele svoj trik za šminkanje, to je želela da uradi i ona u jednom videu na Tiktok - u gde je trebalo da skine šminku micelarnom vodom. Tada su njeni fanovi primetili da ona to radi veoma nesigurno.

Devojka je objasnila da je podrhtavanje ruku jedna od nus pojava lekova koje uzima zbog lupusa. Ta dijagnoza postavljena joj je 2014. godine. Zbog te bolesti ona je 2017. godine išla na transplantaciju bubrega.

Klinika Majo objašnjava šta je lupus:

Lupus se javlja kada imuni sistav vašeg tela napada vlastita tkiva i organe (autoimuna bolest). Upala uzrokovana lupusom može uticati na mnoge različite fizičke sisteme — uključujući vaše zglobove, kožu, bubrege, mozak, srce i pluća.

Foto: Shutterstock

Žena ima kožne probleme

Ona je govorila o svojoj bolesti:

- Nisam to osetila kada sam bila mlađa. Ujutru kada se probudim, odmah počnem da plačem jer me jednostavno boli, bukvalno sve - objašnjava.

Pevačica se takođe suočavala sa mentalnim problemima, imala je i bipolarni poremećaj.

Simptomi lupusa

Početak bolesti ima nespecifične simptome kao što su malaksalost, temperatura i bolovi u mišićima, zglobovima, promene na koži, anemija, snižavanje belih krvnih zrnaca... Obično zahvata jedan organ, a onda se kasnije pokaže i kroz druge manifestacije, piše "Stetoskop". Kožne promene česte su kod većine pacijenata, kao i bolovi u zglobovima i mišićima. Kod polovine pacijenata prisutne su i bubrežne promene, kao što se desilo Seleni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading