MOJA MAMA NIJE MOGLA DA HODA ZBOG BOLOVA OD PROŠIRENIH VENA: Napravila je ovaj starinski recept - trebaju vam tri dobro poznata sastojka

Autor: N.J.

Lifestyle

13.01.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastojci su dostupni tokom cele godine.

MOJA MAMA NIJE MOGLA DA HODA ZBOG BOLOVA OD PROŠIRENIH VENA: Napravila je ovaj starinski recept - trebaju vam tri dobro poznata sastojka

Foto: YouTube/ GÜLSÜMÜN SARAYI TV

Ljubičasti luk možete kupiti bilo kad, sadrži dosta vlakana, a neka istraživanja su pokazala da ima antiupalna svojstva. Luk se često koristi u borbi protiv bolnih nogu.

Potrebna vam je ljuska od ljubičastog luka, ne dirajte luk nožem, samo rukama oljuštite. Ljuska luka zaceljuje rane i akne, odnosno doprinosi zdravoj koži. Takođe, neki koriste ljuske od luka za manje rane, ali uvek je preporučljivo da za bilo kakav zdravstveni problem, prvo posetite lekara pre nego što sami nešto preduzmete.

Uzmite jednu kesu za zamrzivač i u to stavite ljusku od luka. Rukom izgnječite kesu. Uzmite jednu teglu i tu prebacite ljusku. Potreban vam je beli luk, šest čena. Nožem oljuštite beli luk, a onda ga iseckajte na sitne komadiće. Beli luk stavite u teglu preko ljubičastog. U poseban bokal sipajte 200 mililitara ulja ili neko biljno ulje. Prespite ulje u teglu preko luka. Masilnovo ulje omekšava kožu i čini je glatkom. Stavite krpu u šerpu i u sredinu ubacite teglu. Sipajte vodu u tu istu šerpu sve dok se krpa skroz ne potopi. Prebacite na ringlu na srednju temperaturu. Kada krene da ključa, smanjite temperaturu. Kuvajte 20 minuta na laganoj vatri. Ugasite šporet i ostavite da stoji još 10 minuta. Nakon toga izvadite teglu i ostavite da se ohladi.

Foto: YouTube/ GÜLSÜMÜN SARAYI TV

Luk i masilnovo ulje - pravljenje smese

Uzmite manju teglu i na vrh stavite cediljku. Zatim procedite i čvrsto zatvorite poklopac. Ostavite jednu noć na tamnom i hladnom mestu, ali ne u frižider. Nakon toga, stavite ga na mesto gde imate proširene vene i masirajte 15 minuta. Kada izmasirate kožu, preko stavite providnu foliju, ali bez zatezanja. Nakon toga, taj postupak ponovite. Što znači, pređite folijom još jednom. Ostavite tako dva sata. Nanosite ovu mešavinu mesec dana, prenosi Jutjub kanal "GÜLSÜMÜN SARAYI TV".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading