PRIRODNO REŠENJE: Evo kako da vam koža ostane nežna i hidrirana tokom zime

Autor:

Lifestyle

09.11.2022

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niske temperature, vetar i mnogi drugi spoljašnji faktori u zimskom periodu nepovoljno utiču na kožu, bilo da je ona osetljiva ili nije, i uobičajena rutina nege nije dovoljna.

PRIRODNO REŠENJE: Evo kako da vam koža ostane nežna i hidrirana tokom zime

Foto: shutterstock

Ukoliko je već postala suva i ispucala ili želite da sprečite da do toga dođe, ovo vam može pomoći u tome:

Vitamin E – Svakodnevno zagađenje iscrpljuje nivoe našeg prirodnog nivoa vitamina E na površini kože, a upotreba kreme ili ulja sa ovim prirodnim antioksidansom pomoći će da se on nadoknadi, jer je izuzetno važan za regeneraciju kože.

Kokosovo ulje - Kokosovo ulje sadrži laurinsku kiselinu koja duboko hrani kožu, i ima antibakterijsko i antimikotičko dejstvo. Interesantan je podatak da se najviše laurinske kiselina nalazi u majčinom mleku, a da je sledeći najveći izvor ove kiseline upravo kokosovo ulje.

Osim laurinske, kokosovo ulje bogato je drugim masnim kiselinama, kao i proteinim koji hrane kožu i doprinose njenoj hidriranosti, što i jeste jedan od glavnih razloga zašto se ovo ulje koristi za kožu.

Riblje ulje je idealno za suvu kožu, a takođe pomaže kod raznih problema na koži.

Pored toga, njegova svojstva mogu pomoći u suzbijanju crvenila kod upalnih problema, a takođe popravlja elastičnost kože i ima anti-age efekat.

Ulje nevena - Pomaže koži da povrati i zadrži vlažnost, istovremeno je čineći mekom i nežnom. Pogodno je kod ispucale kože jer umiruje iritaciju, ubrzava zarastanje i smanjuje neprijatnost. Nevenovo ulje se često može videti u proizvodima koji su namenjeni zaštiti kože od vetra i hladnoće.

Cink oksid - Štiti kožu od oštećnja izazvanih UV zracima, zbog njegove sposobnosti da smanji fleke i ukloni crvenilo. A takođe pomaže u smirivanju upale ispod površine kože koja je uzrok razgradnje kolagena, što dovodi do pojave finih linija i bora. Ovo je sastojak za koji se zna da uklanja svrab, peckanje, upalu, crvenilo, suvoću, ljuštenje i bol koji su karakteristični za kožne tegobe. Sam jon cinka je toksičan za bakterije.

Talk – Smiruje nadraženu i iritiranu kožu.

Sve ovo možete zajedno naći u jednoj kremi. Cinkvitaminskoj kremi koja u svom sastavu sadrži visoku koncentraciju aktivnih komponenata: vitamin E, kokosovo ulje, riblje ulje, ulje nevena, cink oksid i talk.

Foto: Unimedica

Cinkovitaminska krema

Zahvaljujući ovoj prirodnoj formuli i međusobnoj sinergiji aktivnih komponenata krema neguje i štiti suvu, ispucalu, grubu i hrapavu kožu. Omekšava i hrani kožu lica i tela stvarajući na površini tanki nepropusni film, čime se usporava gubitak vode sa površine kože, a ujedno je štiti od uticaja sunca, hladnoće, vetra i drugih nepovoljnih spoljašnjih faktora.

Mnogi korisnici cinkvitaminske kreme ističu da su napokon pronašli pravi način da pomognu svojoj koži za rekordno vreme. Možda vam njihova iskustva daju određene smernice, zato pojedina delimo sa vama:

“Bolne bubuljice na licu pojavile su mi se tokom puberteta, kada sam se, uglavnom bezuspešno, trudila da ih prikrijem sa što više slojeva pudera. Moja situacija sa kožom lica mi je smanjivala samopouzdanje, I mislila sam da nikad neću pronaći rešenje… Posle mnogo isprobanih preparata, dajem šansu I cinkvitaminskoj kremi. Rezultati su me oduševili! Nakon 2-3 dana crvenilo je nestalo, a 2-3 nedelje kasnije i bubuljice.” Saška, Beograd

Republika

Foto: shutterstock

Problematična koža

“Imam troje male dece, i skoro svakodnevno padanje i povređivanje kože je neizbežno u našoj porodici. Naravno, to su sve površinske posekotine i razderotine, ali deci ponekad jako bolne. Komšinica nam je preporučila cinkvitaminsku kremu koja odmah umiri bolno mesto i ubrza zarastanje. Otkad nju koristimo, svaka poderotina zaraste pre novog padanja. Danijela, Niš

“Tokom zime, pored vetra i hladnoće, moj oslabljen imunitet doprinosi češćoj pojavi herpesa, odnosno groznice na usnama. Iako mnogi kažu da je bolje od prehlade, estetski me uvek nerviralo kada se pojavi. Pokušavala sam da radim na imunitetu, ali herpes ga uvek nadjača u zimskom periodu. Imala sam osećaj da se moj život pretvorio u borbu protiv herpesa. A onda mi je napokon u toj borbi pomogla cinkvitaminska krema. Osobe koje imaju isti problem, znaju da se vrlo često može osetiti bol na mestu gde herpes tek treba da se pojavi. Nanošenje kreme na to mesto potpuno spreči njegov izlazak, a ukoliko mi tada ne bude pri ruci i herpes se ipak pojavi, cinkvitaminska krema ga u rekordnom roku zasuši.” Marica, Beograd

Republika

Foto: shutterstock

Nega kože

“Kao velika pomoć dobro mi je došla cinkvitaminska krema. Moj sin je imao veliki osip kad je bio jako mali. Probali smo različite kreme i ništa nije pomoglo. Tada mi je moja sestra predložila cinkvitaminsku kremu i za nekoliko dana sve je nestalo. Od tada je koristimo za sprečavanje ojeda, tj. za redovno mazanje guze nakon kupanja.” Jovana, Novi Sad

Cinkvitaminsku kremu njeni korisnici rado preporučuju već četiri decenije, a možete je nabaviti u svim apotekama.

Preparat se primenjuje spolja nanošenjem na promenjeno mesto, mazanjem 1-2 puta dnevno u tankom sloju.

Stručno mišljenje o zdravstvenoj ispravnosti svake serije izdaje laboratorija za kontrolu kvaliteta Instituta Super Lab u Beogradu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading