PAZITE! Ukoliko pojedete ove delove pileta, možete se otrovati bakterijama!

Autor:

Lifestyle

25.05.2022

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dostupna, pristupačne cene, najviše se jede u domaćinstvima, a ipak može da izazove velike probleme ukoliko se ne vodi računa.

PAZITE! Ukoliko pojedete ove delove pileta, možete se otrovati bakterijama!

Foto: pixabay.com

Osim što je dostupna, odlikuje je blagi ukus bez jakog mirisa, takođe je i pristupačne cene.

Prednost piletine je što je to meso bogato raznim hranjivim materijama, korisnim za zdravlje organizma, piše B92.

Ali, nisu svi delovi pileta dobri za ljudsko zdravlje, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji. Zbog iskustva brojnih kuvara koji su svoja znanja u kuvanju preneli stručnjacima, uz brojna saznanja tehnologa, otkriveno je koje delove pileta ne bi trebalo konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Kada jedete piletinu bilo bi bolje da ne jedete kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti te osim toga može da sadrži i veliki broj bakterija.

Još jedna preporuka je i da se ne jedu pluća jer čak ni termička obrada na visokoj temperaturi ne uklanja u potpunosti sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci savetovali su i da se ne koristi glava jer se u tom delu pileta akumuliraju se sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života, prenosi Espreso. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading