UPALA PROSTATE MOŽE IMATI SMRTAN ISHOD! Dramatično upozorenje urologa: NA OVO OBRATITE PAŽNJU!

Autor:

Lifestyle

09.05.2022

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upala prostate nije samo trenutni bol, muškarac može podleći zbog ovog bola za 10-14 godina. Uvek postoji rešenje, ali ono nije dostupno svima.

UPALA PROSTATE MOŽE IMATI SMRTAN ISHOD! Dramatično upozorenje urologa: NA OVO OBRATITE PAŽNJU!

Foto: pixabay.com

Doktor Adrik Fedorov govorio je o bolestima prostate i poručio: 

- Garantujem svim muškarcima koji pate od upale prostate da mogu dobiti najnoviji preparat koji će im pomoći kod lečenja ovog stanja.

- Upala prostate nije samo neugodno medicinsko stanje. Bez ispravnog lečenja može se razviti u adenom. Među svim medicinskim stanjima, stepen mortaliteta koji uzrokuje adenom prostate je među najvišima. Nijedan muškarac koji pati od adenoma ne živi duže od 10-14 godina - istakao je cenjeni lekar

Foto: Shuttestock

Pacijent kod doktora

Upala prostate može se pretvoriti u ozbiljnu bolest, a Fedorov tvrdi da je najopasnija karakteristika ove bolesti da njeno stanje ne prolazi s vremenom, prenosi Alo. 

- Znate li koliko je muškaraca preminulo od upale prostate prošle godine? Hiljade, a većina je preminula od adenoma prostate. Više od polovine! Kada se u obzir uzmu statistike da 72% muškaraca starijih od 50 godina ima dijagnozu upale prostate (42% muškaraca mlađih od 40 godina). Upala prostate se ne leči i može se razviti u adenom prostate - tvrdi Fedorov. 

To znači da bilo koji muškarac koji pati od upale prostate može iznenada da umre kada se ovo stanje razvije u adenom. Adenom prostate je najčešća bolest kod muškaraca. Ako pacijent ne deluje brzo, situacija može biti fatalna.

Upala prostate ili prostatis predstavlja glavni uzrok smrti među muškom populacijom.

Zato smatram da je upala prostate ozbiljna bolest i da je jedan od glavnih uzročnik smrti kod muškaraca. A, kao što sam ranije rekao, 72% muškaraca starijih od 50 godina suočava se sa upalom prostate. 

Poteškoće prilikom lečenja

Najvažnija činjenica je to da muškarci obično odu kod doktora kada je već kasno, jer je jedna od tradicionalnih metoda za lečenje, nepopularna masaža prostate. A kada konačno odluče da odu kod doktora, on im propiše neke lekove koje uopše ne uzimaju redovno, navodi urolog. 

Republika

Foto: pixabay.com

Lekovi

- A postoji i nedostatak osoblja na klinikama. Kako možemo naše vreme posvetiti svim pacijentima ako nema dovoljno doktora, urologa i ostalog medicinskog osoblja. A naravno, za lečenje određenih bolesti potrebni su nam specijalisti kojih, kao što sam već rekao nema dovoljno. Ponekad doktori propisuju potpuno neodgovarajuće tablete, ali to je druga priča. Svi doktori imaju diplome, neki čak i specijalizacije i istinski se posvete svojim pacijentima, ali drugi mogu da učine samo štetu i ništa dobro, Nemojte da počnem da pričam o nivou stresa na poslu. Već smo se oprostili od brojnih starijih doktora, a mlađim zamenama nedostaje iskustvo. Tako da ne samo da nedostaje osoblja, nego i kvalitetnog osoblja - rekao je on 

Visoka smrtnos 

- To sigurno nije jedini razlog. Moramo uzeti u obzir i manjak dobrih i efikasnih lekova. Farmaceutske kompanije često prodaju svakakve lekove osim onih delotvornih. Problem je da je medicina zastarela i postoje i falsifikati koji puno koštaju, ali nisu delotvorni. Neki doktori bi propisali bilo šta. Često propisuju lekove koji nude samo privremeno rešenje, leče akutnu fazu upale prostate, ali u isto vreme nanose dosta štete organizmu i mogu dovesti do užasnih posledica. A većina lekova nije namenjena za lečenje upale prostate, nego za trenutno olakšavanje upale - zaključio je Fedorov. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading