OVO SU NAJVEĆE ZABLUDE O MRŠAVLJENJU: Prejedanjem do vitke linije, zgodno telo bez muke

Autor:

Lifestyle

25.01.2022

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O mršavljenju možete čuti toliko saveta da na kraju uopšte ne znate u šta da verujete i čega da se pridržavate.

OVO SU NAJVEĆE ZABLUDE O MRŠAVLJENJU: Prejedanjem do vitke linije, zgodno telo bez muke

Foto: Photo by rawpixel.com from Pexels

Nesvesni da većina saveta vrlo verovatno neće delovati na nas, ulazimo u u začarani krug gubljenja kilograma, iz kojeg izlazimo uglavnom nezadovoljni

Kako ne biste došli u situaciju da se trudite, a da nema rezultata, obratite pažnju na tri najčešće zablude o mršavljenju:

Obilan doručak je obavezan

Mnogi smatraju da je doručak jedini važan obrok u toku dana. To nikako nije tačno. Svaki obrok i svaka užina su jednako važni. Naime, svačiji organizam je drugačiji, a ako nekome odgovara jači doručak, ne mora da znači da je to savršen način za mršavljenje i za nekoga kome više odgovara da pojede nešto laganije za početak svog dana.

Ukoliko dan započnete obilnim doručkom, može se ubrzati metabolizam, ali to ne znači da se tako mogu izgubiti kalorije koje se tom prilikom unose.

Morate da provodite sate i sate u teretani

Ono čega mnogi nisu svesni je činjenica da, ako provodite puno vremena u teretani radeći iste vežbe, telo će se navići i sam trening će postati manje efikasan. Odlično je uvek biti aktivan, kretati se što više i raditi različite vežbe kako bi se omogućio funkcionalni trening.

Pokušajte da radite kratke vežbe koje ćete menjati kako bi svi mišici podjednako bili probuđeni i aktivni. Takođe, uz različit intenzitet treninga, vreme provedeno u teretani biće efikasnije iskorišćeno.

Ne treba jesti pre spavanja

Možda je i najveća zabluda o mršavljenju savet koji mnogi dobijaju - nikako nemojte jesti pre spavanja. Naime, nijedan stručnjak ne preporučuje odlazak u krevet praznog stomaka zato što vas u tom slučaju čeka loš i nekvalitetan san.

Najbolje je pojesti nešto lagano dva sata pre nego što zaspite jer će tako želudac normalno raditi tokom noći, a san će biti bolji i zdraviji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading