OVO JE NAJBOLJI DOMAĆI LEK ZA PREHLADU: Sastojak svi imamo u kući, prejeftin je a glavu čuva - Amerikanci ga piju već 100 godina

Autor:

Lifestyle

22.11.2021

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Univerzalno sredstvo koje pomaže kod brojnih tegoba i problema, može biti korisno i kod prehlade i gripa.

OVO JE NAJBOLJI DOMAĆI LEK ZA PREHLADU: Sastojak svi imamo u kući, prejeftin je a glavu čuva - Amerikanci ga piju već 100 godina

Foto: pexels.com

Soda bikarbona košta malo, a njena korisna svojstva su nadaleko poznata.

Lečenje prehlada i virusnih bolesti određenim "narodnim" preparatima praktikuje se odvajkada. Tako je i soda bikarbona bila jedno od najpopularnijih sredstava u Americi pre 100 godina, i to za tegobe sa nazebom.

Održavanje uravnotežene pH krvi je veoma važno za jak imunitet i zaštitu od bolesti. A jedno jeftino sredstvo koje može u tome da pomogne jeste upravo soda bikarbona. 

Davne 1924. godine američki doktor Volni S. Čejni je u članku o medicinskoj upotrebi sode bikarbone opisao kako ona pomaže da se zaštite od prehlade i gripa.

Doktor Čejni je otkrio kako se kroz praksu pokazalo, a da je i sam imao dosta uspeha u "lečenju" pacijenata sa prehladom i gripom sodom bikarbonom. Prema njegovim rečima, oni koji su alkalizovali telo retko su dobijali grip, a oni koji su se zarazili, ako bi odmah počeli sa "terapijom", imali su blage simptome. Treba imati na umu da je veoma moguće da su se iza dijagnoza "prehlada" i "grip" u to vreme krile neke druge tegobe, kao i da je zvaničan stav medicine da soda bikarbona nije lek.

Evo kako treba uzimati sodu bikarbonu po dr Volniju S. Čejniju da bi ublažila simptome i pomogla u lečenju prehlade i gripa:

DAN 1: 6 puta po 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode u intervalima od približno 2 sata.

DAN 2: 4 puta po 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode u redovnim intervalima.

DAN 3: 2 puta po 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode ujutru i uveče, a zatim uzimajte 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode svakog jutra dok simptomi prehlade ne nestanu.

Naravno, ukoliko imate simptome prehlade ili gripa, najbolje je da se obratite lekaru i ne lečite na svoju ruku.

Iako se ispostavilo da soda bikarbona pomaže kod brojnih problema u domaćinstvu, treba ipak naglasiti da ovaj beli prah nije lek i zvaničan stav medicine jeste da nije od koristi kad je reč o lečenju određenih zdravstvenih tegoba.

BOBUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading