METODA ZA UŠTEDU NOVCA: Koristite kurkumu da izbelite zube

Autor:

Lifestyle

29.08.2021

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno vam je do sada poznato da je kurkuma jedna od najzdravijih namirnica na planeti, a evo kako da je koristite kako biste vratili svojim zubima blistavo belu boju.

Republika

Foto: pexels.com

Jednostavna caka za blistavo beli osmeh

Beli i zdravi zubi nisu samo uslov da biste imali neodoljivo lep osmeh, već i veoma bitna stavka kada je generalno zdravlje organizma u pitanju.

Zato stručnjaci savetuju da konzumiramo kurkumu kao začin u mnogim jelima i napicima jer je reč o odličnom antiseptiku i prirodnom antibiotiku.

Ova namirnica ujedno leči rane pa čak i sitne pukotine, odnosno smiruje upalne procese u usnoj duplji, a pomaže protiv krvarenja desni. 

Zato u poslednje vreme sve češće može da se čuje savet, odnosno proverena metoda za blistav, zdrav osmeh koji možete da postignete uz korišćenje ovog začina. Ovo posebno važi za one koji puše cigarete i konzumiraju kafu, jer je opšte poznato da oni imaju više problema sa žutim zubima.

Najbolja stvar je što je ova metoda, za razliku od tretmana koje ćete platiti kod svog stomatologa, potpuno prirodna, ali i gotovo besplatna. U kurkumi se ne nalaze supstance koje štete zubnoj gleđi niti desnima.

Republika

Foto: pixabay.com

Žuti prah čini čuda za zdravlje usne duplje

Postoje dva načina da koristite kurkumu za održavanje zuba, u vidu paste ili jednostavno koristeći samo prah. Oni koji su izprobali ovu metodu kažu da su rezultati vidljivi posle samo nedelju dana redovnog tretmana kod kuće.

Samo prah

Naime potrbno je da samo umočite četkicu za zube u prah kurkume (da ukupno iskoristite oko 1/4 kašičice) i da trljate zube kao što ih inače perete. Razlika u proceduri je što ne treba odmah da isperete začin sa zuba, već da je ostavite u ustima oko pet minuta. Zatim treba temeljno isprati usta, vodeći računa da uklonite i nasitnije mrvice koje mogu da se zavuku između zuba.

 

Neki kažu da su efekti ovakvog pranja zuba vidljivi odmah, ali je najbolje da budete uporni i tretman radite najmanje nedelju dana.

Pasta od kurkume

 

Druga varijanta za izbeljivanje zuba pomoću kurkume je da napravite pastu od  1/4 kašičice kurkume i nekoliko kapi maslinovog ulja. Ovu smesu koristite kao običnu pastu za zube, s tim što ni nju ne treba odmah ispirati, već je potrebno da je ostavite da deluje oko pet minuta.

Dakle, metoda izbeljivanja je veoma jednostavna i jeftina, a osim izbeljivanja, ovaj začin pomaže zdravlje usne šupljine jer ujedno smiruje krvarenje desni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading