VIORI SE 4.000 KOMADA: Pravi razlog zašto je na Kališu drvo okićeno plavim trakama (FOTO)

Autor:

Lifestyle

01.04.2021

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Kalemegdanu je juče okićeno drvo sa 4.000 plavih traka. One simbolizuju isti broj života koji bi Srbija mogla godišnje da spase ako bismo uveli skrining program i ciljana terapija za pacijente obolele od raka debelog creva.

RepublikaFoto: Promo foto
Plave trake okačene su na drvo na Kalemegdanu

Na Kalemegdanu je juče održan događaj za medije u sklopu obeležavanja meseca marta koji je posvećen borbi protiv raka debelog creva u organizaciji Udruženja medikalnih onkologa Srbije (UMOS) i Udruženja pacijenata obolelih od raka debelog creva i jetre.

Na događaju je simbolički okićeno drvo sa 4.000 plavih tračica koje simbolizuju borbu protiv ove bolesti. Ukoliko bi se u Srbiji realizovao skrining program i uvela ciljana terapija u 1. liniji lečenja mogli bismo da sačuvamo više od 4.000 života svake godine.

RepublikaFoto: Promo foto
Lekari su spramni da pomognu

Prisutnima su se obratili dr Neda Nikolić, medikalni onkolog sa Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, dr Vladimir Nikolić, medikalni onkolog sa Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, i predstavnici Udruženja pacijenata obolelih od raka debelog creva i jetre.

U Srbiji, rak debelog creva je drugi vodeći uzrok umiranja među malignitetima, a svake godine oboli više od 4.500 ljudi. Mnogi od nas imali su prijatelja ili člana porodice za koje je ova bolest imala fatalan ishod.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading