Imate modrice po telu, a niste se udarili? Ne ignorišite signale, može biti reč o OZBILJNOJ BOLESTI

Autor:

Lifestyle

23.03.2021

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vam se često pojavljuju masnice, bez ikakvog razloga, to je znak da nešto u vašem telu ne radi ispravno. Masnice se mogu pojaviti iz različitih razloga, poput nedostatka vitamina ili bolesti povezanih s krvlju.

Foto: Photo by Karolina Grabowska from Pexels
Foto: Ilustracija

Slušajte signale koje vam telo šalje i obratite se lekaru. Čak 70 posto slučajeva raka dojke otkrivaju sami pacijenti. Većina žena zna kako proveriti grudi, a malo njih zna da proverom stanja oka, jezika, noktiju i kože može otkriti razne alarmantne signale koje nam šalje naše telo.

Ovo su stvari na koje biste trebali obratiti pažnju kako biste očuvali svoje zdravlje.

Modrice nastaju nakon povreda, ali mogu biti i posledica brojnih bolesti. Iako nisu uvek bezopasne, na njih uglavnom ne obraćamo pažnju i ne tražimo pomoć lekara, već čekamo da spontano nestanu.

Nedostatak vitamina C, na primer, može dovesti do problema s metabolizmom koji mogu uzrokovati pojavu modrica.

Vaskulitis takođe može biti jedan od razloga. Reč je upali krvnih sudova, a uzrokuje promene na zidovima krvnih sudova, uključujući zadebljanje, slabljenje, sužavanje i ožiljke.

Foto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Smanjenje broja trombocita (ćelije odgovorne za zgrušavanje krvi) i njihovo brzo raspadanje mogu dovesti do pojave masnice. Najbolje je da se posavetujete s lekarom.

Hematomi ili modrice nastaju kada se krvni sud ošteti, a krv izlije. To se najčešće dešava nakon fizičke traume, ali može i spontano kao posledica brojnih bolesti i karakterističnih zdravstvenih stanja, piše Magazin Novosti. Javljaju se i kod slabosti jetre, infekcije i septičnih stanja, upotrebe lekova koji utiču na određena svojstva krvi, starenja…

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading