(RECEPT) SPAS ZA PUŠAČE: Ovo je čudo od napitka - ima 4 sastojka koji ublažavaju kašalj i čiste pluća od otrova!

Autor: Republika

Lifestyle

17.12.2020

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi su, nažalost, u samom vrhu liste u Evropi kad je reč o upotrebi nikotina. Prema poslednjim statistikama, u našoj zemlji je registrovano oko 2,8 miliona pušača starijih od 15 godina.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Osim što narušava izgled ne samo zuba i kože, ova loša navika je jako opasna i po zdravlje.

Negativne posledice pušenja su brojne, a mnoge mogu biti i fatalne. U one manje kobne, ali i dalje opasne, spada i bronhitis, zаpаljenje sluzokože disаjnih puteva (bronhija), a jedna od najčešćih posledica nikotina je uporan, razarajući kašalj koji se javlja odmah po buđenju…

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Ako ste aktivni ili bivši pušač vaša pluća vrlo verovatno su preplavljena toksinima iz cigareta. Jedan od načina da ih pročistite jeste da uzimate napitak koji se priprema kombinacijom namirnica koja čine čuda za zdravlje!

Pripremite čudotvorni eliksir od đumbira, kurkume, crnog luka i šećera i pijte ga svakodnevno, za vrlo kratko vreme ćete osetiti da lakše dišete, a 'težina' koju osećate u grudima će nestati!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 400 g crnog luka
  • 1 l vode
  • 400 g šećera
  • 2 kašike kurkume
  • 3-4 cm korena đumbira

Priprema:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da provri. Glavice luka isecite na četvrtine, ogulite koren đumbira, isecite ga na sitne komade i dodajte u zašećerenu vodu. Kad mešavina ponovno provri, dodajte kurkumu, pa smanjite vatru na laganu temperaturu. Mešavina neka se kuva sve dok se količina vode ne redukuje za pola. Zatim, smesu procedite i sipajte u teglu. Kada se potpuno ohladi, stavite je u frižider. Uzimajte dve kašike napitka ujutro na prazan stomak, kao i uveče, dva sata posle večere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading