Evo kada treba jesti beli luk kako bi njegovo dejstvo bilo najefikasnije

Autor: Informer, Republika

Lifestyle

30.11.2020

03:25

Beli luk je veoma koristan za zdravlje. On je moćna namirnica i za čišćenje organizma od parazita i sprečava bolesti kao što su tifus ili čak i neke vrste raka, a evo kada ga je najefikasnije koristiti.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Beli luk je najbolje jesti ujutro na prazan želudac je taj što su tada bakterije podložnije uticaju i ne mogu da se brane od njegove efikasnosti. Beli luk ublažava simptome hipertezije, sprečava srčane probleme i stimuliše pravilno funkcionisanje jetre i bešike.

Beli luk stimuliše pravilno varenje i povećava apetit. Ako ga konzumirate na prazan stomak, on je takođe veoma efikasan lek i za nervne probleme. Pomoćiće vam da kontrolišete stres, i na taj način će zaustaviti proizvodnju želudačne kiseline koju vaše telo proizvodi svaki put kada ste nervozni.

 

Napomena

Uvek treba proveriti da li alergični na beli luk, ukoliko jeste, ne bi trebalo da ga jedete sirovog. Ako primetite bilo kakvu reakciju kože posle njegovog konzumiranja, ili ste dobili visoku temperaturu i glavobolju, prestanite sa njegovom upotrebom.

 

Komentari (0)

Loading