ZAUSTAVITE BIOLOŠKI SAT: 5 važnih saveta od žena koje su stopiranje starenje

Autor: DDL, Republika

Lifestyle

07.09.2020

21:56

Ovo je 5 stvari koje rade žene koji izgledaju mlađe nego što jesu. Evo kako su one zaustavile starenje.

pixabay.com
Žena (Ilustracija)

Hidrirajte se - Ljudsko telo se sastoji od 60 posto vode, a svakodnevni zadaci i rutine troše dragocene resurse koje treba puniti. Zbog toga je bitno da pijete najmanje osam čaša vode svaki dan. Osim što će tako telo biti hidrirano, izgledati svežije i biti zdravije, voda pomaže i probavnom ssistemu da bolje funkcioniše.

Počastite lice voćem - napravite sami masku za lice s voćem po izboru. To može biti maska od papaje. Plod papaje sadrži enzim papain koji smanjuje taloženje melanina.

Na lice možete staviti i jagode isečene na kolutove. Jagode sadrže beta-karoten i vitamin A koji pomaže u obnovi kolagena. Prirodna aloe-vera takođe je odlična za borbu protiv starenja kože.

Smanjite stres - svaka osoba ima stresove u životu, ali ako to naučite da kontrolišete, biće vam mnogo bolje. Istraživanja su pokazala da mentalni stres ubrzava proces starenja. Kad si pod stresom poremeti se prirodna ravnoteža i izlučivanje hormona zbog čega je otežan popravak stanica i generiranje kalogena.

 

 

 

Postoji puno načina da se smanji psihički stres. Svoju pažnju možeš preusmjeriti na razne druge stvari kao što je, primjerice, vježbanje. Joga, duboko disanje i meditacija mogu smanjiti stres, poboljšati protok kisika i protok krvi te poboljšati razinu energije.

Redovno vežbajte - vežbanje je sastavni deo režima za negu kože. Vežbe će pomoći u održavanju tonusa mišića i fleksibilnosti, a poboljšaće i celokupno zdravlje i kondiciju.

Fizička aktivnost pomaže u zaštiti od srčanih problema kao i da se osećate zdravije i izgledate mlađe. Vežbanje povećava protok krvi u telu. Jedan od najboljih načina je hodanje. Odlazak u šetnju je odlična kardiovaskularna vežba koja produžava život.

Zdrava ishrana - trebalo bi da se pridržavate što zdravije ishrane koja uključuje dovoljno povrća i voća. Izbegavajte crveno meso, alkohol i cigarete. Voće i povrće odlični su antioksidansi. Što zdravije jedete to ćete se bolje osećati i izgledati.

 

Komentari (0)

Loading