KAŠIKA DNEVNO SMANJUJE DIOPTRIJU: Spremite BILJNU MEŠAVINU prema originalnom receptu ruskog akademika Filatova!

Autor: magazin.novosti.rs, Republika

Lifestyle

06.09.2020

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni ruski oftamolog, fitoterapeut i akademik dr Vladimir Petrovič Filatov je još šezdesetih godina prošlog veka svojim pacijentima savetovao sa, osim zvaničnih terapija, za poboljšanje i sprečavanje daljeg gubitka vida koriste posebnu biljnu mešavinu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Filatov je objavio i svoj recept pa su ljudi počeli masovno da ga koriste, a rezultati su bili zapanjujući! I to ne samo kod poboljšanja vida, nego i opšteg stanja.

Sastojci:

  • 100 grama svežeg soka aloje
  • 500 grama izmrvljenih oraha
  • 300 grama meda
  • sok 3-4 iseđena limuna

Priprema:

Prvo se iscedi sok od aloje. Od ove biljke uberite gornje, donje i srednje listove, a ne dirajte listove na vrhu biljke i poslednja tri-četiri lista pri korenu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Perite ih u prethodno skuvanoj i ohlađenoj vodi. Uklonite bodlje na vrhu i iseckajte listove na male komadiće. Iscedite sok kroz duplu gazu.

Akademik Filatov je preporučivao da se listovi ne seckaju odmah nakon branja, već da se stave na tanjir i sotave da odstoje u frižideru 10-12 dana. Na taj način aloja formira takozvane biogene stimulatore koji pobuđuju aktivnost ćelija biljke.

Posle tog perioda, operite i nastavite sa ceđenjem kako je opisano i napravite mešavinu.

Način korišćenja:

Pomešajtre sastojke dok se ne sjedine. Uzimajte po jednu supenu kašiku ove mešavine tri puta dnevno, pola sata pre obroka. Treba je koristiti sve dok se vid ne popravi. Osim toga, ovo je prava vitaminska bomba koja jača čitav organizam.

Važno je znati da se sok aloje posebno preporučuje bubrežnim bolesnicima, ljudima koji imaju gastrotestinalne probleme, ženama u poslednjem tromesečju trudnoće i onima koje pate od upale reproduktivnih organa, ljudima sa kardiovaskularnim problemima, hemoroidima i tuberkolozom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading