NE RIZIKUJTE! Ako planirate putovanje, ovu uslugu ćete platiti i do 50 odsto skuplje!

Autor: Republika

Razonoda

12.04.2021

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina osiguravajućih kuća su u putna osiguranja već uvrstile i pokriće u slučaju infekcije kovidom 19. Ovaj trošak će, međutim, u odnosu na standardno putno osiguranje biti veći za oko 50 odsto.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Slučaj trudnice iz Beograda, koja se zbog komplikacija prošle godine porodila u šestom mesecu trudnoće, tokom letovanja u Turskoj, još jednom je podsetila na značaj putnog osiguranja.

Tada je, srećom, uz uplaćenih oko 10 evra, bilo pokriveno lečenje u vrednosti od nekoliko desetina hiljada evra, porođaj, boravak u bolnici, čak i boravak bebe u inkubatoru. Povratak u Srbiju nije bio moguć dva meseca, pa su osiguranici morali da doplate i preko osigurane sume, ali ih je to znatno manje koštalo nego da su putovali bez osiguranja.

Osiguranja za putovanja u Evropi pokrivaju troškove lečenja u slučaju nepredviđenih situacija od 30.000 do 40.000 evra, dok je osigurana suma u slučaju virusa korona, od 5.000 do 35.000 evra.

POPUST ZA ONLAJN

Osiguravajući nude opciju onlajn osiguranja, uz popuste.

Takođe, u ponudi uglavnom imaju i šire pakete putnog osiguranja koji pružaju dodatnu zaštitu za slučaj iznenadnih nezgoda, poput potrebe za pravnim ili prevodilačkim uslugama, pomoć u slučaju gubitka ili krađe putnih dokumenata, nestanka prtljaga, kašnjenja aviona…

- Kada se ugovara dodatno osiguravajuće pokriće za osigurane slučajeve kovida 19, uz plaćanje ove dodatne premije osiguranja, pokriveni su troškovi medicinskih pregleda, testiranja u slučaju ispoljavanja simptoma infekcije, zbog hitne medicinske pomoći i dijagnoze infekcije. Obuhvaćeni su i troškovi za lekove, bolničko lečenje, kao i troškovi povratka kući - uveravaju domaći osiguravači.

Pojedine kompanije su već prošle godine ponudile i dopunsko pokriće za kovid 19, koje, kao i kod standardnog putnog osiguranja, važi za troškove lečenja do 35.000 evra, za šta tvrde da je najveći iznos osiguranja na tržištu.

- Putno osiguranje sa pokrićem kovida 19, obuhvata standardna pokrića iznenadnih bolesti ili nezgode u inostranstvu do 30.000 evra, sa razlikom što klijentima nakon potvrde prisustva korone, omogućava organizaciju medicinske pomoći, terapiju, bolničko i vanbolničko lečenje od korone do 5.000 evra – kažu u jednoj kompaniji. - Ovo osiguranje ne uključuje preventivno testiranje na koronu i troškove boravka u karantinskoj izolaciji.

Dok polisa standardnog putnog osiguranja za 10 dana boravka u bilo kojoj evropskoj zemlji uglavnom košta oko 10 evra, sa dodatnim kovid 19 pokrićem, je oko 2.000 dinara. Postoje i porodični paketi, gde za dvoje odraslih i dvoje dece, putno osiguranje sa dodatnim kovid 19 pokrićem košta oko 5.000 dinara za 10 dana.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading