PET NAJBOLJIH DESTINACIJA U SRBIJI: Porodični odmor iz snova za celu porodicu

Autor: Marija STANIĆ

Razonoda

17.03.2021

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za vikend zvanično počinje proleće i pravo je vreme da planirate izlete na neko od fantastičnih mesta koja se nalaze u našoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Iskoristite lepe prolećne dane koji slede da provedete superzabavan vikend u prirodi, uz sadržaje i aktivnosti u kojima će uživati cela porodica. Srpski telegraf predlaže pet najlepših destinacija za odmor porodice sa decom.

Palić

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Jezero Palić

Jedno je od najlepših mesta za odmor u Srbiji kada su u pitanju porodična vikend-putovanja. Deca će se odlično zabaviti, a roditelji će moći da uživaju u prirodi i šetnji kraj jezera. Možete uživati u porodičnoj prolećnoj vožnji bicikla i raznim drugim sportskim aktivnostima. Obavezno posetite i zoološki vrt "Palić", gde ćete imati prilike da vidite preko 60 vrsta životinja. Vrt poseduje i botanički deo sa više od 260 vrsta drveća i žbunja. Na raspolaganju vam je i igralište za decu, gde se deca mogu družiti s mladuncima životinja.

Srebrno jezero

RepublikaFoto: Republika/M. JOVANOVIĆ
Srebrno jezero

Porodice sa decom često biraju Srebrno jezero za kraći ili duži odmor. I dok leti ovde možete uživati u fantastičnom akva-parku sa toboganima, na proleće je krstarenje Dunavom nešto što ne smete propustiti. Odredišta broda su Golubačka tvrđava, Ramska tvrđava, kao i ušće reke Pek. Prolećni dan proveden na krstarenju predstavlja odlično iskorišćeno slobodno vreme. Opcija za smeštaj na Srebrnom jezeru ima sasvim dovoljno, pa možete odsesti ili u hotelu ili u nekom od privatnih apartmana.

Etno-selo Tiganjica

RepublikaFoto: Instagram/Etno Selo Tiganjica
Etno selo Tiganjica

Ovo etno-selo, koje se nalazi na severu Vojvodine, u blizini Carske bare, mnogim porodicama s decom omiljena je lokacija za vikend-odmor i beg iz grada. Roditelji će uživati u sjajnoj hrani, dok će se deca zabavljati na igralištu sa malim zoo-vrtom. Takođe je moguće jahanje konja ili ponija. Ako putujete iz Beograda, pre nego što stignete u Tiganjicu svratite u specijalni rezervat prirode "Stari Begej - Carska bara" i uživajte u porodičnoj šetnji prirodom, uz cvrkut preko 200 vrsta ptica.

Stara planina

RepublikaFoto: Promo foto
Stara planina

Idealna je destinacija za porodični odmor tokom cele godine. Prolećni odmor na Staroj planini ne može da se zamisli bez obilaska vodopada Bigrenog potoka, koji je proglašen za hidrološki spomenik prirode, i vodopada Bukovik, koji je naziv dobio po buci koju proizvodi voda pri padu s visine od nekoliko metara. Na ulazu u park prirode Stara planina nalazi se i etno-selo Srna, koje se definitivno može svrstati među najlepša mesta u Srbiji za odmor sa decom. Zahvaljujući enterijeru koji je uređen u pravom seoskom stilu, sa drvenim klupama i ćilimima, zaista ćete se osećati kao da ste u selu. Tu su i igrališta za decu, mali zoo-vrt, kao i tereni za basket i tenis, pa nema sumnje da je ovo mesto na kome će se zabaviti cela porodica.

"Beli jelen"

RepublikaFoto: Instagram/evwana
Kompleks "Beli jelen"

Na imanju familije Đurić, sedam kilometara od Užica, na putu ka Zlatiboru, nedaleko og glavnog puta, nalazi se "Beli jelen", mesto za koje kažu da je "park dečje radosti". Odlično kao destinacija za vikend ili duži odmor, ovo neobično mesto je napravljeno po uzoru na mnoge dečje parkove u Evropi da bi deci, a i roditeljima, donelo radost, ali i učenje. Od aktivnosti deca i roditelji mogu uživati u zabavnom dečjem igralištu sa ljuljaškama i jedinoj vazdušnoj trambolini u Srbiji, vožnji na žičari, posmatranju panorame kroz durbine i teleskope, vožnji dečjih automobila, traktora i bicikala ili jahanju i vožnji dečjom čezom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading