Dubai, jedna od najpopularnijih destinacija: Ova pravila obavezno poštujte

Autor:

Razonoda

03.04.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako odlučite da nekada odmor provedete u Dubaiju koji je svakako jedno od najpopularnijih mesta za odmor. Morate da znate, da pored svih lepota koje pruža, Dubai ima i neka svoja pravila koja morate da poštujete.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dubai

Ali osim opštih pravila ponašanja i oblačenja koja vladaju u Dubaiju, postoje i neka manje poznata, koja ukoliko ih ne poštujete, mogu veoma uvrediti vaše domaćine.

Tako se, na primer, duvanje nosa za stolom smatra skandaloznim ponašanjem, dok je sasvim prihvatljivo čišćenje zuba čačkalicom. Dok je na zapadu mnogo bolje da izvadite maramicu i izduvate nos nego da tokom celog obroka šmrckate, u Dubaiju je bolje da napravite pauzu i odete do toaleta gde možete u privatnosti izduvati nos.

Za stolom je takođe veoma nepristojno jesti levom rukom koja se smatra nečistom, a nikako ne treba ni da protežete noge tokom obroka, niti da ih prekrstite. Ukoliko pokazujete pete, osoba prema kojoj su uperene smatraće da imate veoma loše mišljenje o njoj, zato pokušajte da ih držite na tlu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Dubai ❤️ #دبي ?:@binsuwaif

A post shared by Dubai (@dubai) on Jan 26, 2020 at 4:30am PST

 

Istraživanje koje je sprovela kompanija Travelbug pokazalo je da 70% ispitanika nije imalo pojma da se ove stvari smatraju nepristojnim u Dubaiju, što samo potvrđuje da ljudi treba da bolje istraže lokalne običaje i tradicije pre odlaska na putovanje.

Trebalo bi da znate da neke greške možete platiti i skuplje. Psovanje je u Dubaiju strogo zabranjeno. Ako vas neko, na primer, čuje da psujete na engleskom i prijavi vas, možete završiti sa novčanom kaznom od 10.000 dirhama, što je oko 2.500 evra, ili provesti godinu dana u zatvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading