(VIDEO) RASTOPIĆETE SE OD MILINE: Vrste pasa sa NAJSLAĐIM ŠTENCIMA NA SVETU

Autor: DDL, Republika

Lifestyle

19.01.2021

20:45

Mladi štenci su sami po sebi veoma slatki i uvek nas rastope. Ipak, postoje rase čiji se mladunci izdvajaju od ostalih svojom lepotom, umiljatošću ili temperamentom.

Photo by Cody Board on Unsplash
Štene (Ilustracija)

Engleski buldog

Engleski buldog je rasa pasa čiji su štenci vrlo aktivni, ali tu treba biti oprezan. Poznato je da ovi štenci imaju specifičnu građu i da se zato može desiti da se lako povrede.

Uz stepenice ih obavezno nosite i nemojte im dozvoliti da mnogo skaču i da budu preterano aktivni.

Takođe, treba da znate da štenci engleskog buldoga često imaju poremećaj u disanju koje može biti dosta bučno, naročito u toku neke fizičke aktivnosti.

Ovi štenci zahtevaju stalan nadzor veterinara i hranu visokog kvaliteta. Engleski buldog nije agresivan, ali nije ni previše poslušan pas.

Zlatni retriver

Zlatni retriver je veoma druželjubiv kako prema deci i svojim vlasnicima tako i prema strancima. Ovaj pas ima nežan karakter i lako ga je dresirati.

Labrador retriver

Još jedna od najpopularnijih rasa pasa čiji su štenci jako slatki i neodoljivi jeste labrador retriver. Ovo je pas većih dimenzija, ali jako umiljat.

Labrador retriver se odlično slaže sa decom, jako je inteligentan i lako ga je dresirati. Ako imate veliko dvorište i ako razmišljate koje štene da kupite, predlažemo vam da se odlučite za labradora retrivera jer on će sigurno doneti zabavu i mnogo veselih momenata vama i vašoj porodici.

Nemački patuljasti špic

Na listi pasa koji imaju najslađe štence je svakako i nemački patuljasti špic. Ova rasa se smatra jednom od najinteligentnijih patuljastih rasa pasa i veoma ga je lako dresirati.

Održavanje ove rase je jednostavno, pa je dovoljno samo jednom nedeljno ga pročešljati. Imajte na umu da ovaj pas voli društvo i da ga ne smete dugo ostavljati samog kod kuće.

Samojed

Samojed je od davnina poznat kao porodičan pas blagog temperamenta i veoma čvrstog karaktera. Ovi psi su vrlo aktivni i vole da se igraju sa decom.

Važno je da uvek osmislite neku aktivnost za samojeda, jer ne vole da se osećaju zapostavljeno. Često laju samo da bi privukli pažnju svojih vlasnika i veoma su druželjubivi.

Samojedi su jako aktivni pa im treba obezbediti dosta fizičke aktivnosti. Takođe, njihovo održavanje je prilično zahtevno jer se dosta linjaju

Komentari (0)

Loading