KO PRVI KAŽE: VOLIM TE! Ko je spremniji da izjavi ljubav, muškarci ili žene, a jedan podatak će vas zapanjiti

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

27.05.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najvećih prekretnica u svakoj vezi je trenutak kada partneri prvi put kažu: "Volim te", jedno drugom.

KO PRVI KAŽE: VOLIM TE! Ko je spremniji da izjavi ljubav, muškarci ili žene, a jedan podatak će vas zapanjiti

Foto: Shutterstock

Zato je zanimljivo pogledati ko je skloniji da prvi izrazi ljubav, muškarci ili žene.  

Prema istraživanju objavljenom u magazinu Journal of Social and Personal Relationship, prosečno vreme koje je potrebno muškarcima da priznaju ljubav je 107 dana, dok žene u proseku to čine nakon čak 122 dana veze.


Muškarci verovatno prvi put izgovaraju te reči svojoj partnerki, a prema rezultatima istraživanja, muškarci počinju da razmišljaju o ljubavi nakon 69 dana veze, dok žene o tome počinju da razmišljaju nakon 77 dana.

Detalji istraživanja

U istraživanju koje je obuhvatilo 3.109 odraslih osoba iz Australije, Brazila, Čilea, Kolumbije, Francuske, Poljske i Velike Britanije, došlo se do ovih interesantnih zaključaka.

Foto: shutterstock

Izgleda da su muškarci hrabriji od dama

Iako su ovo prosečni podaci, oni pružaju uvid u to kako ljudi razmišljaju o ljubavi i koliko vremena im je potrebno da izraze svoja osećanja.


Iako su ovi podaci zanimljivi, važno je napomenuti da svaka veza ima svoj jedinstveni ritam i da ne postoji univerzalni recept za izražavanje ljubavi.

Izražavanje ljubavi i priznavanje svojih osećanja partneru može biti kompleksan proces, a ovi podaci nam pružaju uvid u to koliko vremena ljudima u proseku treba da pređu ovaj važan korak u vezi. Važno je imati razumevanja i strpljenja za partnera, jer svako od nas ima svoj jedinstveni put ka izražavanju ljubavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading