FATALNA GREŠKA TOKOM ODNOSA DOVODI DO INFEKCIJE I OSIPA: Čeka vas i problem sa disanjem, ako uradite OVO

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi na ovaj način žele da začine odnose, a ne znaju da prave ogromnu grešku.

FATALNA GREŠKA TOKOM ODNOSA DOVODI DO INFEKCIJE I OSIPA: Čeka vas i problem sa disanjem, ako uradite OVO

Foto: shutterstock

Intiman odnos

Dan zaljubljenih je dan kada se pokazuje ljubav, a mnogi su tada intimni sa partnerom. Ako zaista želite da podignete temperaturu, možda ćete koristiti lubrikant. Međutim, stručnjaci iz kompanije Condoms UK upozoravaju ljude da provere datum isteka na svojoj bočici pre upotrebe, jer ako to ne učine, mogu izazvati čitav niz problema. Oni su podelili da postoji mnogo prednosti korišćenja lubrikanta u spavaćoj sobi - ali su istakli da lubrikant kom je istekao rok trajanja može dovesti do infekcija kože, alergijskih reakcija i tome slično.

Potencijalni rizici isteklog lubrikanta

- Iako postoje mnoge prednosti uvođenja lubrikanata u intimne trenutke, jednako je važno biti svestan potencijalnih rizika povezanih sa korišćenjem isteklih proizvoda. Korišćenje isteklog lubrikanta može dovesti do različitih alergijskih reakcija i infekcija. Hemijske supstance u intimnim lubrikantima mogu se degradirati tokom vremena, potencijalno izazivajući iritante koji dovode do reakcija. Istekli lubrikant takođe može poremetiti optimalni pH tela, povećavajući rizik od gljivičnih infekcija i bakterijske vaginoze - kažu stručnjaci iz Condoms UK, piše "Miror".

Foto: shutterstock

Lubrikant kom je istekao rok može da stvori infekciju


Alergijske reakcije na lubrikant mogu biti ozbiljne, izazivajući "svrab, osip, oticanje, koprivnjaču", čak i "probleme sa disanjem i anafilaksiju." Stručnjaci su takođe upozorili da "korišćenje isteklog lubrikanta može povećati rizik od genitalne infekcije i iritacije, potencijalno dovodeći do neugodnog svraba ili peckanja. Stoga je važno izbegavati korišćenje lubrikanta kojem je prošao rok trajanja kako bi se sprečili ovi potencijalni rizici."

Kako prepoznati lubrikant koji je istekao?


Kada se pravilno skladište, stručnjaci su podelili da će većina lubrikanata trajati do tri godine.

- Vodeni lubrikanti obično imaju kraći vek trajanja od ulja - ili silikon-baziranih zbog većeg udela vode koji može uzrokovati da se brže pokvare.

Evo šest znakova da je lubrikantu prošao rok trajanja:

 

1. Menja teksturu ili boju
2. Ima neugodan miris
3. Dolazi do razdvajanja sastojaka
4. Ima promenjeno pakovanje
5. Ima istaknute promene u ukusu
6. Ima istaknute promene u efikasnosti

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading