JOVANKA NIJE TITOVA NAJVEĆA LJUBAV: Ova žena je bila FATALNA za njega, jedva je izvukao živu glavu!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

29.12.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi tvrde da je nikada nije preboleo!

JOVANKA NIJE TITOVA NAJVEĆA LJUBAV: Ova žena je bila FATALNA za njega, jedva je izvukao živu glavu!

Foto: Profimedia

Pouzdano se zna da je predsednik SFRJ Josip Broz Tito voleo žene, venčavši se čak četiri puta i održavajući najmanje toliko ljubavnih veza. Prva supruga bila mu je Ruskinja Pelagija Belousova, s kojom se venčao dok je bio u zarobljeništvu, i s kojom ima starijeg sina Žarka. Razveo se od Pelagije početkom 1936. godine, a pola godine kasnije sklopio je brak s Nemicom Lucijom Bauer, koja je, nažalost, streljana u Moskvi pod lažnim optužbama.

Tito se zbog partijskog rada preselio u Pariz, gde je upoznao Slovenku jevrejskog porekla, Heru Has. Njihova veza trajala je samo do maja 1941. godine, kada je Tito otišao u Beograd. Hera Has je ostala u Zagrebu, gde je rodila Titovog sina Mišu, a kasnije je razmenjena za nemačke stručnjake u Bosni. Nakon oslobođenja srela se s Titom, ali on je već bio u vezi s Davorjankom Paunović.

Republika

Foto: Profimedia

Josip Broz Tito je za života imao dosta žena, ali mu je samo jedna srce ukrala

 

 

Davorjanka, Titova lična kurirka, često se smatra Titovom najvećom ljubavi. Njihova veza počela je pre rata kada je postala njegova sekretarica, a nakon preseljenja u Beograd, razvila se u nešto više. Imali su sina Slavišu, rođenog u Foči 1942. godine. Zbog ratnih okolnosti, poverila je sina na čuvanje jednoj porodici.

Republika

Foto: Wikipedia

Davorjanka Paunović sa drugaricama

 

Prva godina Drugog svetskog rata zapravo je bila godina njihove najstrastvenije ljubavi, ali i najstrastvenijih svađa, ispričao je beogradski istoričar Čedomir Antić.Antić.

Istakao da je među partizanima bio propagiran moral u kom nije bilo mesta za privatne i lične odnose, ali da su jednom prilikom sve čuli, čak i vođenje ljubavi, pa su se pokupili i otišli.

Njegova najveća ljuba je nažalost, preminula je 1946. godine od tuberkuloze. Titu je bilo važno da bude sahranjena u dvorištu predsedničke rezidencije kako bi često mogao posetiti njen grob, prenosi "Happy tv".

Republika

Foto: Profimedia

Iako je sa Jovankom bio do samog kraja, mnogi govore da je nije voleo

 

Iako je Tito bio u vezi s Davorjankom, nakon njene prerane smrti, nije bio s ženom dugi period. Prijatelji su mu namestili da se upozna s operskom pevačicom Zinkom Kunc, koja se privremeno preselila kod njega, ali nije se vratila nakon gostovanja u Metropoliten operi.

Davorjankino ime se danas često pominje u različitim kontekstima, od naziva ulica do serija koje su se bavile njenim životom.

Ova ljubavna priča ostaje deo istorije, obeležavajući jedinstven trenutak u vremenu koji je ostavio dubok trag na oba života, iako neki detalji i dalje ostaju misterija. Neosporno je da je njihova veza bila posebna i duboka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading