KAD SU GA VRATILI, NIJE TO BIO ONAJ MOJ TITO! Ovako je Jovanka govorila o misterioznom nestanku maršala, JEDNA stvar se dugo krila od očiju javnosti!

Autor:

Vesti

09.12.2023

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj detalj je malo poznat javnosti!

KAD SU GA VRATILI, NIJE TO BIO ONAJ MOJ TITO! Ovako je Jovanka govorila o misterioznom nestanku maršala, JEDNA stvar se dugo krila od očiju javnosti!

Foto: www.profimedia.rs

Josip Broz Tito

Kako je Josip Broz Tito nestao na 13 dana, šta mu je Jovanka Broz rekla u vezi sa posmrtnim ostacima Draže Mihailovića i šta je otkrila o porodici Slobodana Miloševića svojevremeno je otkrio scenarista i reditelj Milan Šarac.

On je predstavljajući svojevremeno svoju monodramu “Ja, Jovanka Broz”, govorio o detaljima koje mu je ona ispričala, a o kojima javnost do tada nije ništa znala. Šarac je rekao da mu je Jovanka ispričala da je govorila Titu da preda preostale Dražine kosti njegovoj porodici, prenose Novosti.

Foto: www.profimedia.rs

Jovanka Broz i Josip Broz Tito

- Neka ih njegova porodica sahrani gde želi. Uvek sam to govorila, ne samo kad se oko toga u narodu komešalo, ubeđivala sam ga da je to najbolje rešenje. Nisam, nažalost, uspela da ga ubedim - rekla mu je Jovanka.

Takođe mu je ispričala i jedan detalj iz vremena kada su se trudili da je odvoje od Tita.

- Došla sam u rezidenciju, a Tita nema. Nestao. Gde je? Niko ni reč da kaže. Nije ga bilo 13 dana. Bila sam u šoku. Nisam mogla nikome da kažem, mislim na svetsku javnost, niti da ga sama tražim. Zamislite, države bez šefa države. Nestao čovek u po bela dana. Kad su ga vratili, nije to bio onaj moj Tito. To je bio prvi dan našeg konačnog razdvajanja. Gde je bio? Ko ga je kidnapovao? Ispričala sam to samo Radu Čečuru, mom šefu obezbeđenja, pukovniku policije - priznala je Jovanka.

Šarac je napomenuo da se Jovanka nikada nije odrekla svoje pravoslavne vere i da je od njega ona tražila da je poseti mitropolit Amfilohije. Napominje da nije znao koji je bio epilog razgovora Jovanke i mitropolita, ali kaže da je Amfilohije kao najveću želju imao to da održi opelo na mestu gde su položene Dražine kosti.

Foto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ

Mitropolit Amfilohije

- Da li mu je Jovanka nešto rekla, ja ne znam, ali je mene zavetovala da joj on služi opelo kada dođe trenutak njenog odlaska u večnost. Mitropolit nije bio tada u Srbiji, ali je nekoliko dana po Jovankinoj sahrani služio pomen u Kući cveća - rekao je Šarac.

Reditelj je otkrio i da je Jovanka Broz veoma uvažavala porodicu Milošević.

- Jovanka je u jednom trenutku, potpuno spontano, kazala: “Moj Milane, vidiš kako govore neistinu da se Miloševićev otac ubio. Da se obesio. Nije to istina, Milane. Njega su ubili jer je bio ruski čovek. Voleo je Rusiju. Zato su ga ubili” - rekla mu je, kako je naveo, Jovanka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading