ODLUČILA SAM DA ĆERKI (13) KUPIM VIBRATOR: Majka tvrdi da ima DOBRO OPRAVDANJE - zanemećete od ŠOKA!

Autor:

Lifestyle

04.11.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smatra da nije pogrešila.

ODLUČILA SAM DA ĆERKI (13) KUPIM VIBRATOR: Majka tvrdi da ima DOBRO OPRAVDANJE - zanemećete od ŠOKA!

Foto: shutterstock

Odluka jedne mame da svojoj tinejdžerki kupi vibrator izazvala je brojne reakcije u javnosti, posebno na društvenim mrežama. Komentari su bili raznoliki - dok su neki osuđivali ovaj potez, drugi su ga podržavali. U vreme kada se o seksualnosti i intimnosti još uvek ne govori dovoljno otvoreno, ova mama je odlučila da sa svojom ćerkom bude iskrena i razgovara o ovim važnim temama.

Ova neobična odluka jedne mame iz Australije privukla je pažnju javnosti nakon što je pogledala TED Talk konferenciju posvećenu roditeljstvu i intimnim odnosima kod tinejdžera, na kojoj je gostovala psihološkinja Robin Bakli. Nakon toga, odlučila je da svojoj ćerki kupi vibrator. I dok su neki to dočekali sa odobravanjem, drugi su oštro kritikovali ovaj potez.

Mnogi se pitaju da li je ovo primeren način da se razgovara o se*sualnosti i intimnosti sa tinejdžerima. Dok jedni smatraju da je otvorenost i iskrenost ključna u odnosu između roditelja i dece, drugi se pitaju da li je roditeljstvo i dalje područje gde se granice treba postaviti. Ipak, ova mama smatra da je njen razlog za kupovinu vibratora više nego opravdan - želi da svojoj ćerki pruži mogućnost da istražuje svoje telo i uči o svojoj seksualnosti na siguran i zdrav način.

Foto: shutterstock

Zašto je majka kupila ćerki vibartor


Zapravo, jedan od načina na koji je dr  Robin Bakli podržala svoju ćerku u otkrivanju svog se*sualnog identiteta jeste poklonom u vidu vibratora, kada je imala samo 13 godina.

Prema njenoj studiji, većina devojčica između 11. i 14. godine počinje da razvija želju za blagim se*sualnim kontaktom, dok se namera da nešto i urade po tom pitanju obično javlja između 15. i 19. godine. Međutim, dr Bakli je istakla da je važno da se sa tim procesom upoznaju i roditelji, kako bi svojoj deci pružili adekvatnu podršku. Ovaj potez je izazvao burne reakcije, ali ona nije jedina mama koja je donela ovakvu odluku. Naime, među njima se našla i jedna majka iz Australije koja je želela da ostane anonimna, ali je u otvorenom pismu objasnila šta ju je motivisalo na taj korak.


U svom pismu, ona je istakla kako je i sama bila suočena sa zabranama i stidom koji su povezani sa samozadovoljavanjem. Kada je počela da izlazi sa momcima, nije bila sigurna šta njenom telu prija, a prvi se*sualni odnos joj je bio veoma neprijatan i neugodan. Zbog toga je odlučila da svojoj ćerki omogući drugačije iskustvo i otvorenost u pogledu istraživanja svog tela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading