OVE TRI STVARI BILE SU NEZAMISLIVE I STRIKTNO ZABRANJENE NA SVADBI ZA VREME JUGOSLAVIJE: Dok su danas potpuno NORMALNE

Autor:

Lifestyle

06.10.2023

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako su izgledala venčanja u staroj Jugoslaviji.

OVE TRI STVARI BILE SU NEZAMISLIVE I STRIKTNO ZABRANJENE NA SVADBI ZA VREME JUGOSLAVIJE: Dok su danas potpuno NORMALNE

Foto: Shutterstock

Svadba

Kada se danas organizuje venčanje prvenstveno se gleda da bude lepo paru i da se ispoštuju njihove želje i potrebe. Mladenci se uvrede ako se u organizovanje veselja umeša porodica, često na dan venačnja ne dođu ni neki bliski ljudi ako su se prethodno sukobili. Bez granica u ponašanju, mladenci rade ono što žele jer je to njihov "veliki" dan.

Dok su danas neke stvari potpuno normalne, godinama ranije nisu mogle ni da se zamisle.

1. Zajednički život pre braka

Dok je danas normalno da imate partnera čak i da sa istim živite pre svadbe, to zaista nije moglo ranije ni da zamisli. Danas, parovi će često bez mnogo muke okrenuti leđa jedno drugom, ako vide da je reč o nepomirljivim razlikama. Tada, svaka devojka koja bi živela sa partnerom ili jednostavno viđala se sa muškarcem smatrana je "lakom". Većina se plašila osude zbog čega se to krilo od okoline.

Foto: shutterstock

Zagrljeni partneri

2. Trudnoća

Kako je zajednički život bez papira bio osuđen, takođe se isto mislilo i o trudnoći žene koja nije u braku. Bilo je nezamislivo da se pravi venčanje sa već velikom decom, kao što se danas radi, a da sve to odobravaju porodice mladenaca.

Foto: Unsplash/John Looy

Zagrljeni partneri, žena u drugom stanju

3. Venčanje i krštenje

Dok je danas potpuno normalno da napravite svadbu za 500 zvanica koja će trajati dva dana, ranije se uglavnom obeležavala u malom krugu ljudi. Venčanje se proslavljalo u najužem krugu dragih osoba, a nekada je krštenje moglo biti održano kod kuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading