MAJKA POKAZALA BRUTALNU REALNOST RAZVODA: "Deca najviše ispaštaju, OVAJ trenutak je za njih najgori"

Autor: M.O.

Lifestyle

14.08.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samohrana je u jednoj rečenici objasnila koliko je teško prolaziti kroz razvod i kada se on završi.

MAJKA POKAZALA BRUTALNU REALNOST RAZVODA: "Deca najviše ispaštaju, OVAJ trenutak je za njih najgori"

Foto: TikTok/printscreen

Kada do razvoda dođe, oštećeni budu kako deca tako i roditelji. Iako se vremenom svi naviknu na takav život, rastanak koji uključuje i decu, nikada ne prođe bezbolno. 

O tome je progovorila majka Kejtlin Brasil, koja je na TikToku profilu postavila snimak surove realnosti života razvedenih roditelja i njihove dece.

U emotivnom videu, koji je za vrlo kratko vreme postao viralan i trenutno ima 10 miliona pregleda, možemo videti mladu majku kako se mazi sa svojim sinčićem dok čeka da njegov otac, ili njen bivši partner, dođe po njega.

Republika

Foto: Photo by Meghan Holmes on Unsplash

Kada se dogodi razvod, najviše deca ispaštaju.

 


- Ovo je strana zajedničkog roditeljstva o kojoj mnogi ljudi ne pričaju dovoljno... Kada vaše dete mora da ide kod drugog roditelja. Oboje to zaista mrzimo - napisala je ona u opisu videa.

- Kao detetu razvedenih roditelja, najgore mi je bilo napuštanje majke. Saosećam sa tobom i stvarno mi je žao što prolaziš kroz ovo - jedan je od takvih komentara.

Dečji psiholog Vinsent Papale je otkrio kako da detetu pomognete da najbolje prođe kroz razvod. 

- Roditeljski posao je da zaštiti decu u ovom svetu, a jedan od  kvaliteta odgovornog roditelja je sposobnost da razmišlja o potrebama svog deteta uz održavanje korektnog odnosa s drugim roditeljem - rekao je Papaleo.

- Za početak budite tako kratki i jasni. Objašnjenja o tome kako ih volite i kako će sve bili u redu ostavite za kasnije, da se ne biste izgubili u narativu. Važno je detetu pružiti nedvosmislenu poruku, a kad je procesuira, obavite i vrlo važan razgovor o osećanjima roditelja prema detetu i o očekivanjima za budućnost - zaključio je Papaleo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading