BRAT JE OŽENIO MUSLIMANKU I NA POČETKU JE SVE BILO SUPER: Svadba presela svim gostima, mlada UNIŠTILA veselje!

Autor:

Lifestyle

22.02.2023

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milijana je rešila je da podeli ispovest koja je mnoge ostavila u šoku.

BRAT JE OŽENIO MUSLIMANKU I NA POČETKU JE SVE BILO SUPER: Svadba presela svim gostima,  mlada UNIŠTILA veselje!

Foto: YouTube/ Saiful Azhar Nor Hanipah

Na početku priče istakla je da nema ništa ni protiv koga. Mlada je poreklom iz Novog Pazara.

Ispovest  je preneta u celosti:

- Želim da podelim jedno iskustvo koje mi se desilo u životu, kojeg se ne stidim, ali s druge strane, ne znam koliko su pametne odluke mog brata. Moj brat se upoznao sa sadašnjom ženom još na početku studija, a pošto su malo duže studirali, tek nedavno su odlučili da se venčaju - počinje priču i dodaje:

- Odmah da se zna da nemam ništa ni protiv koga, pre svega smatram da je svako ko živi u Srbiji Srbin, kao što je svako ko živi u Americi Amerikanac, bez obzira na veroispovest, ali mi potičemo iz patrijarhalne porodice (možda ni to nije dobro) i bili smo zatečeni njihovom svadbom.

- Venčanje se održalo u Beogradu u subotu, jer brat nije hteo da bude u Loznici, a onda su vi svatovi otišli u Novi Pazar. Mlada je iz bogate porodice i njeni su želeli da se napravi veliko venčanje, kakvo samo oni mogu da prirede. Mi smo svi put tog mesta krenuli.

Foto: Unsplash/ Álvaro CvG

Mlada i mladoženja puštaju balone

- Venčanje nije bilo u crkvi, nisam to ni očekivala. Išli smo u restoran na obodu mesta, koji je stvarno lep. Divno su aranžirali sve, njena familija je bila jako ljubazna. Odmah da dodam i da mi nismo s njima ugovarali ništa oko veselja u njihovom mestu, jer kakve veze ima… Već smo jedno pravili u Beogradu, pa hajde još jedno kod mlade! Ono što nas je sve jako iznenadilo desilo se kad smo naručivali piće da pijemo.

- Rekli su za pivo – nema. Za rakiju – nema. Na celoj svadbi se nije služio alkohol. Kad se nismo prevrnuli… Ne treba nama da se opijamo ili šta već nego da nazdravimo. A dobro znam da muslimani po Bosni i Srbiji piju alkohol, jer ne žive u Saudijskoj Arabiji nego u Evropi, što je i normalno.

Foto: Shutterstock

Planer za venčanje

- A onda me je ova odluka baš začudila, jer ipak je moj brat mladoženja, a ne ona! Nismo ništa mi njima rekli, ispoštovali smo odluku. Brat se pravi lud, neće da komentariše ništa što se tiče snajke, a mi isto tako ćutimo, šta da radimo.

- Posebno što je čudno je da njeni žive u inostranstvu odavno i da su ovde došli da pljunu pare za svadbu na svoj način. A mi ostadosmo suva grla. Ne znam je li normalno to, ali ako već žele moderan brak, bez crkve, bez običaja, opušteno sve… onda zašto moramo da pijemo sokiće umesto šampanjca i neke domaće rakije - završava svoju ispovest ova devojka, piše “Espreso”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Миле

22.02.2023 17:16

У знак ,,поштовања" кад они дођу у госте нема сокића-лимунића, нема јагњетине, телетине, пилетине само крметина јер неко разуме само ту врсту језика.

Odgovori 16 10
Ivan

23.02.2023 10:54

postoje i druge bezalkoholne stvari za suvo grlo

Ludi Milojko

24.02.2023 17:21

koliko ja vidim rakija je ovde jedini problem. zasto niste pricali sa prijateljima pre nego sto su se vencali, da znate uslove i pravila a ne da se iscudjavate posle. naravno, ovo sto su muslici uradili mi lici kao teranje sile vise nego normalno ponasanje, jer svaki srbin islamske veroispovesti pije kao smuk. i to je cinjenica. verujem da je 99% gostiju muslimana istog misljenja oko rakije i da im nije bilo prijatno sto se nisu usikali. mislim, kakva je to svadba bez pijanog daidze i akrobacija, penjanja muzike na drvo, sedanja u tortu itd.