OVO SU ČETIRI PROBLEMA NA KOJE SE ŽENE NAJVIŠE ŽALE BRAČNIM TERAPEUTIMA: Sve koriste iste rečenice da opišu PAKAO – Važi li ovo za vas?

Autor: N.J.

Lifestyle

10.02.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina parova pokušava sama da reši problem pre nego što odu kod terapeuta.

OVO SU ČETIRI PROBLEMA NA KOJE SE ŽENE NAJVIŠE ŽALE BRAČNIM TERAPEUTIMA: Sve koriste iste rečenice da opišu PAKAO – Važi li ovo za vas?

Foto: youtube.com/printscreen

Odlazak kod bračnog teraputa jedan je od načina da se brak spasi ako je to moguće. Ali čini se da i kada odete kod terapeuta onda imate potpuno različite pritužbe na odnos. Nedavno sprovedena studija pokazala je da žene mnogo više nego muškarci brinu o seksualnim odnosima, vaspitanju dece, intimi, gubitaku poverenja i stresu kao faktorima koji su doveli do problema.

Četiri saveta stručnjaka zapravo su izdvojila najčešće pritužbe koje čuju od žena.

“Naš brak je dosadan“

Mnogi kada kažu “da“ osećaju se kao da je njihov život gotov, a ne kao da je tek počeo i jednostavno prestanu da se trude. Kako muškarci tako i žene. Samim tim i odnos će postati dosadan, a da bi brak imao energiju i svežinu onda se morate truditi. I nekako je ovo možda i ključan problem od kog sve polazi, ali nije jedini.

“Naš seksualni život ne ispunjava moje potrebe“

Nekada muškarci ne razumeju šta žena želi, te je nepoklapanje u seksu često. Problem je što je brak nepotpun bez seksa. Dok vremenom može doći do većih problema na kojima je potrebno raditi.

Foto: Shutterstock

Muškarac i žena se svađaju

“Osećam da me muž ignoriše“

Prema rečima stručnjaka viđeno je mnogo nesrećno udatih žena koje se osećaju upravo ovako. Obično se žale na usamljenost i napuštenost. Takođe, na ženama je veliki pritisak jer uglavnom same brinu o kući i deci i svakodnevno su u obavezama, dok druga strana većinom ne pomaže. Naravno, ima i onih koji čine sve da im žena bude srećna pa i sami pomognu oko svakodnevnih obaveza i trude se oko njih.

“Suprug me ne poznaje“

Ovo je najčešći problem ili osećanje. Posle nekog vremena žena se oseća kao da je neko uzima zdravo za gotovo ili je ne ceni. Da bi se sprečilo razvijanje problema, bitno je na vreme ga uočiti, piše "Zadovoljna hr".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading