6 PITANJA koje bi trebalo da postavite na PRVOM SASTANKU

Autor:

Lifestyle

30.08.2021

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pronalaženje idealne polovine kada je ljubav u pitanju i nije tako lak zadatak, a mnogi ljudi potroše mnogo vremena pre nego što zaključe da osoba sa kojom izlaze zapravo nije za njih.

Republika

Foto: pexels.com

Ne gubite vreme ako vidite da ste nekompatibilni

Dakle, da bi sastanak bio uspešan, nije važno samo šta ćete da obučete i kao da se našminkate ili namirišete. Mnogi čak pre odlaska na sastanak detaljno istraže profile na društvenim mrežama da bi pokušali što više da saznaju o potencijalnom partneru, ali uvek morate da imate na umu da te fotografije i ostale poruke koje se tamo mogu pronaći često ne odgovaraju realnoj slici. Drugim rečima, većina se na Instagramu ili Fejsbuku predstalja u mnogo boljem svetlu nego što je to slučaj u stvarnosti.

Zato portal Republika.rs donosi šest pitanja koje bi trebalo da postavite osobi sa kojom ste na prvom sastanku, a njihovi odgovori bi trebalo da vam daju realniju sliku o tome sa kim imate posla, odnosno da li je on/ona kompatibilna sa vama.   

1. Kako bi opisao/la tvoje prijatelje i porodicu?

Svi dobro znamo za izreku "Sa kim si, takav si". Odgovor koji opisuje osobe koje su mu/joj najbliže će vam dati insajdersku informaciju oko toga šta je za njih bitno i ko su kada nisu u svom najboljem izdanju. Ako su njegovi prijatelji druželjubivi, verovatno je i on/ona takav, a ako su bliski sa braćom i sestrama, najverovatnije im je porodica na vrhu liste prioriteta u životu. Takođe, način na koji priča o svojim voljenim osobama može da bude dobra smernica o tome kakvu osobu žele da vole u svojoj budućnosti.

 

2. Kako izgleda tvoj odmor iz snova?

Dok vi možda sanjate o kvalitetnom luksuznom putovanju u hotelu sa 5 zvezdica, njegov/njen odgovor može da bude da najviše voli kampovanje pored logorske vatre u sred šume. Kada identifikujete koji je njegovo/njeno viđenje ultimativne avanture, imaćete bolju predstavu o tome kolika je njihova želja za istraživanjem sveta i da li se to uklapa u vaš pogled na život. Naravno, to ne znači da vaše viđenje idealnog odmora mora da se u potpunosti podudara sa njegovim/njenim, ali odgovor će vam otkriti u čemu uživaju i na koji način vole da provode slobodno vreme.  

 

3. Da li voliš svoj posao?

Ovo pitanje ne treba da zamenite sa "šta radiš/čime se baviš?" jer vam ovakav pristup pruža šansu da vidite kako se on/ona oseća dok obavlja svoj posao, a ne samo da saznate čime se bavi. To koliko vole svoj posao će vam reći skoro sve. Da li vole svoj posao zato što pomažu ljudima? Da li su skoncentrisani na zaradu i preduzetništvo? Da li rade sa strašću, ili više vole svoj hobi? Odogovor na ovo pitanje će vam otkriti da li ga/je pokreće strast, ali i koji su mu/joj ciljevi u karijeri.

 

4. Šta voliš da čitaš?

Bez obzira na to što vam deli komplimente ili se smeje vašim šalama, na taj način ne možete da saznate šta on/ona zaista voli. Kada ih pitate šta vole da čitaju možete da saznate da li ste kompatibilni. Da li čitaju sve što je vezano za njihov horoskopski znak ili više vole naučnu fantastiku, ili možda romane, serijal o Hariju Poteru... Dakle, odgovor o tome šta on/ona vole da čitaju, ili možda ne vole da čitaju je odličan pokazatelj o tome šta su njegov/njen interes, hobi i vrednosti koje možete da poredite sa onim što sami volite. Ako ste na suprotnim stranama, možda je bolje da ne gubite dalje vreme.

5. Šta ti najviše treba u vezi?

 

Tu su uvek ona pitanja sa prvog sastanka tipa "šta se desilo sa tvojom poslednjom vezom?" ili "šta očekuješ od svog partnera?", ali na ova pitanja su svi već pripremili odgovor. Ako ih pitate šta žele od veze, saznaćete tačno ono što treba da biste odlučili koliko ste kompatibilni. Odgovor o tome šta je partneru potrebno da bi se osećao voljenim je ključno. Dok vi možda morate da osetite dodir da biste se osećali voljenim, potencijalni partner možda želi da provodi kvalitetno vreme zajedno. Mnogi parovi imaju različit jezik ljubavi, ali ako odmah kaže da ne voli da pokazuje nežnost u javnosti, često putuje i veoma je zauzet poslom i druženjem sa prijateljima, možete da predvidite na šta ćete biti osuđeni ako uđete u vezu.

 

 

6. Šta te čini srećnim?

Odgovor na ovo pitanje jeste ključno, ali njihova reakcija i entuzijazam dok diskutuju o svojim odnosima, interesima i životu je veoma važno. Biće verovatno drugačije od vaših predhodnih veza, imaćete različite interese, slušaćete možda različitu vrstu muzike ili ukus za hranu, ali najvažnija stvar je zapravo pogled na život.

Ako vi obožavate svoj posao ili ste najsrećniji kada ste u krugu porodice, a njima oči zasijaju dok pričaju o svojim roditeljima ili su uzbuđeni što počinju nov posao, verovatno ste slični u oblastima koje su važne. Ako ih pitate šta ih čini srećnim, to može da ispadne kao tipsko pitanje, ali njihov odgovor može da vam otkrije kako bi izgledala vaša veza u zavisnosti od toga da li je njihovo viđenje sreće vezano za porodicu, imanja mogućnosti da spavaju duže ili korišćenja prilike da zakorače u nove avanture i otkrivanje novih stvari. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading