PRODAJA ZASAD ISKLJUČIVO PREKO POSREDNIKA: Ženska vijagra stigla kod nas!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za dva preparata, oba priznata samo u Americi, nema dokaza da zaista deluju.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Posle muške vijagre, koja je proizvedena sada će davne 1989, i žene su dobile svoju verziju seksualnog pomagala. Istina, za sada je odobren samo u SAD, ali je odnedavno u Srbiji počela da se prodaje na crno.

U pitanju je flibanserin, prvi preparat za poboljšanje niske seksualne želje kod žena u menopauzi. Iako se naziva ženskom vijagrom, zapravo deluje upravo suprotno od nje. Naime, dok kod muškaraca vijagra pojačava dotok krvi u muški polni organ i time omogućava postizanje erekcije, s druge strane, ženska verzija utiče na hemijske procese u mozgu žene da bi podstakao seksualni nagon. Uzima se jedna tableta dnevno pred spavanje.

CELO PAKOVANJE

Cena je tričavih 550 dolara za 30 tableta, ali kada je seksualna disfunkcija u pitanju, niko ne pita za cenu. Čak je moguće kupiti i na komad, ali budući da terapija traje četiri nedelje, najbolje je kupiti celo pakovanje. S obzirom na to da je u pitanju ozbiljan lek koji, pritom, mnogo košta, ne može se kupiti tek tako, već postoje posrednici.

- Meni su roze pilule promenile život. Posle sedam godina braka, troje dece, obaveza, posla, stresa potpuno se izgubila ta želja, koja se nije vraćala ni kada bismo suprug i ja pokušali da imamo odnos. Od prijateljice sam čula za lek flibanserin i rešila da probam. Ne mogu da kažem da nije delovao, ali još se sve to vraća u normalu - kaže jedna Novosađanka.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Međutim, njena koleginica s kojom nas je povezala, a koja je takođe uzela ovaj preparat, kaže da se ništa nije dogodilo.

- Verujte, bačene pare. Nikakvih promena nema. Možda čak imam i manju želju za vođenjem ljubavi. Što se mene tiče, velika prevara - kaže druga naša sagovornica.
Obe su, inače, starije od 50 godina.

DRUGI NAČIN

Pored ove, postoji još jedna verzija ženske vijagre, preparat vilizi (vyleesi), takođe odobren u SAD. Za razliku od prvog leka, uzima se samo po potrebi i to 45 minuta pre seksualne aktivnosti. Ubrizgava se u telo za razliku od flibanserina. I dok pojačava seksualnu želju kod žena, danak korišćenju, kako navode korisnici, predstavljaju nizak pritisak, mučnina, nesvestica, pospanost, umor, nesanica... Na sve to upozoravaju i proizvođači.

Nevezano za ova dva preparata, koja se nude kod nas veoma diskretno i samo preko posrednika, u oglasima se može naći gomila drugih navodno stimulativnih sredstava. Za žene tu su lovegra, potencijal libido, maksis pils, seksovit forte... Nema, međutim, povratnih informacija koje bi dale bilo kakvu sigurnost da bilo šta od toga deluje.

FLIBANSERIN

Šta je

- nehormonski lek
- uzima se dnevno pre spavanja

Kako deluje

- počinje da deluje već tokom prve četiri nedelje uzimanja
- deluje na glavne neurotransmitere ili hemikalije u mozgu koje utiču na seksualnu želju

Plus

- ima pozitivno dejstvo na hemikalije povezane sa seksualnim uzbuđenjem podizanjem dopamina i noradrenalina
- ima negativno dejstvo na hemikalije koje utiču na nedostatak seksualne želje smanjenjem serotonina

Minus

- nuspojave: veoma česte nizak pritisak, mučnina, nesvestica, pospanost, umor, nesanica, suvoća usta
- nije dokazano da zaista deluje

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading