SAVETI TERAPEUTA: Kako da postanete drastično bolji ljubavnik

Autor: 24sata.hr

Lifestyle

09.04.2021

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspeh ljubavne veze umnogome zavisi o od veštine partnera u krevetu, ali da biste bili savršen ljubavnik to ipak nije najvažnija stvar.

RepublikaFoto: pexels.com
Nije sve u tehnici, mnogo je važnija strast

Doktor Stephen Snyder poručio je muškarcima da svakodnevno iskazuju ljubav svojim partnerkama. Bilo da je to dok je njihova lepša polovina na poslu ili kada idu zajedno u krevet.

Ovaj terapeut za veze i seks smatra da će to poboljšati vaš odnos i oživeti strasti u spavaćoj sobi. Neke od svojih saveta podelio je za Daily Mail.

1. Recite joj da je volite dok je na poslu

Mnoge žene brinu da partneri ne misle dovoljno o njima. Pa ako ste na poslu i razmišljate o njoj, svakako je obavestite o tome. Pošaljite joj nešto lepo poput romantične poruke ili još bolje, cvećeKada se vrati kući nemojte je samo poljubiti. Recite joj da vam je nedostajala, udahnite njen miris, pritisnite njeno telo na svoje, čvrsto je zagrlite, poljubite u čelo i budite zagrljeni neko vreme. Neka ona oseti koliko vam je nedostajala. Sasvim je u redu da zajedno uživate u takvim međusobnim zajedničkim trenutcima čak i ako ne planirate seks. Nekada je to važnije i od samog seksa, tvrdi doktor.

2. Strast, a ne tehnika

U seksu i svim ostalim stvarima koje radite sa svojom partnerkom je bitnija strast, a ne tehnika. Ako se seksate s njom samo zbog toga da biste sebi ili njoj udovoljili, tu nema strasti, a ni ljubavi. Morate biti i jedno i drugo uključeni, strastveno. Gde ima strasti ima i vatre. Odnos sa strašću je pravi odnos. Ako ga nikada niste proživeli, prvi put kada ga doživite, osetićete koliko je to jak i snažan odnos, ističe Snyder. 

- Uvek pitam muškarce: ‘Kad dodirnete partnerku, da li to radite iz svog zadovoljstva ili zbog nje?’ Većina muškaraca kaže: ‘Za nju, naravno! Zar ne bih trebalo to radim?'. Nažalost, raditi to jednostavno iz njenog zadovoljstva može nakon nekog vremena postati poprilično dosadno. Šta god radili, pobrinite se da i vas to uzbuđuje. U odnosu treba da bude strasti - govori Snyder.

RepublikaFoto: We-Vibe WOW Tech/ Unsplash
Ne forsirajte ženu, nego se opustite i orgazam neće izostati

3. Orgazam kao šlag na kraju

Naravno da je lepo i zadovoljavajuće pružiti ženi orgazam. Međutim, nikako je tokom seksa nemojte forsirati na to jer s tim nećete dobiti apsolutno ništa.

- Kao seksualni terapeut, kažem ljudima da je put do orgazma kada jednostavno uživate u osećaju uzbuđenja, izgubite se u tom trenutku. Tada se jednostavno orgazam dogodi na kraju, poput šlaga koji dodajemo na tortu - govori stručnjak. Kada krenete da vodite ljubav, nemojte razmišljati o tome kako ćete doći do vrhunca. Prepustite se i uživajte u trenutku. Sve ostalo doći će samo od sebe.

4. Nemojte previše razmišljati, budite svesni

- Često parovima kažem da se dogovore da zajedno idu u krevet, skinu odeću i ne rade apsolutno ništa. Većina nas provodi toliko vremena razmišljajući i radeći, ali ako prvo provedete nekoliko minuta zajedno ne radeći apsolutno ništa, vaš um ima priliku da se prebaci s razmišljanja na nešto što nazivamo "svesnošću" - govori Stephen. Kada ste svesni svega oko sebe tada se događaju dobre stvari. Usput, ne brinite o želji. To dolazi i prolazi, a vi je ne možete prisiliti. 

Kada biste bili osvešćeniji verojatno biste bili i spremniji za seks nego u određenom trenutku kada niste svesni svega šta se događa pa su vam misli još "na poslu". Dok vam misli lutaju i dok razmišljate o poslu, ne možete se opustiti pa i ako krenete da vodite ljubav "sve će pasti u vodu" jer nećete moći da se fokusirate.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading