Nauka dala objašnjenje: ZBOG OVOGA SU MUŠKARCIMA SVE MANJI POLNI ORGANI!

Autor: Republika

Lifestyle

29.03.2021

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako do sada i niste previše brinuli o životnoj sredini, možda vas ovo natera da se zamislite. Naime, kako je upozorila poznata naučnica za ekologiju, zbog zagađenja penisi kod muškaraca postaju sve manji, genitalije sve deformisanije, a ljudska sposobnost reprodukcije sve ugroženija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U svojoj novoj knjizi doktorka Šana Svon piše da se čovečanstvo suočava s “egzistencijalnom krizom” kad je u pitanju nivo plodnosti što je rezultat ftalata, hemikalije koja se koristi u proizvodnji plastike i koja utiče na endokrine hormone.

Kao rezultat ovog zagađenja, sve veći broj beba rađa se s malim penisima, piše dr Svon.

Njena knjiga pod nazivom Odbrojavanje istražuje “kako naš moderni svet preti broju spermatozoida, menjajući reproduktivni razvoj muškaraca i žena i dovodeći budućnost ljudske rase u opasnost”.

Istraživanje dr Svan započelo je ispitivanjem ftalatnog sindroma primećenog na pacovima, a kod kojih je otkriveno da su njhovi fetusi, kad su bili izloženi hemikaliji, u većoj meri rođeni sa izuzetno malim genitalijama.

Otkrila je da su i ljudske bebe koje su bile izložene ftalatima u materici imale kraću anogenitalnu udaljenost – što je u korelaciji s volumenom penisa.

Opasna se hemikalija u industriji koristi kako bi plastika bila fleksibilnija, ali dr Svon kaže da se prenosi u igračke i hranu i potom šteti ljudskom razvoju.

Ftalati oponašaju hormon estrogen i na taj način remete prirodnu proizvodnju hormona u ljudskom telu, što su istraživači povezali s poteškoćama u razvoju dece i ponašanju odraslih.

Doktorica Svon, inače profesorka medicine životne sredine i javnog zdravlja u bolnici Mount Sinai u Njujorku, svoj rad je temeljila na nizu recenziranih istraživačkih studija.

Jedno istraživanje objavljeno 2017. godine pokazalo je da je nivo sperme kod muškaraca u zapadnim zemljama pao za više od 50 odsto u protekle četiri decenije nakon ispitivanja 185 studija u kojima je učestvovalo blizu 45.000 zdravih muškaraca.

Doktorka Svon veruje da naglo opadanje nivoa plodnosti znači da većina muškaraca do 2045. godine neće moći proizvesti održivu spermu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading