I ZDRAVO I KORISNO: Samozadovoljavanje je OK, evo zašto treba redovno da masturbirate

Autor: Objektiv, Republika

Lifestyle

18.11.2020

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U vreme kada je imunitet postao najvažnija stvar na svetu, sve ljude zanima kako da ga pojačaju, a jedan od neobičnijih odgovora je stigao iz Velike Britanije.

Foto: pixabay.com

Doktorka Dženifer Landom, stručnjak za hormonsku terapiju, tvrdi da masturbacija jača imuni sistem i pomaže u borbi protiv infekcija.

Nije nikakva novost da samozadovoljavanje pomaže u opuštanju i borbi protiv stresa, ali ovoga puta su te tvrdnje potkrepljene i naučnom studijom.

Landom se bavila istraživanjem efekata koje orgazam tokom masturbacije ima na zdravlje, i došla je do zanimljivih rezultata.

Ispostavilo se da seksualno uzbuđenje i orgazam utiču na povećanje broja belih krvnih zrnaca, a samim tim i na imunitet i sposobnost organizma da se izbori sa infekcijama.

 
Takođe, orgazam pomaže i da spavate bolje, a što više imate sna, bićete zdraviji.

Kao još jedna korist vrhunca, navodi se činjenica da seksualno uzbuđenje povećava broj otkucaja srca, kao i da je taj broj najveći tokom orgazma.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading