BEŽITE GLAVOM BEZ OBZIRA! Mali znaci koji ukazuju na velike probleme

Autor:

Lifestyle

21.10.2018

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijski stručnjak za veze Luen Vord potpuno razume da nas lako obuzmu emocije i da zbog toga "zabašurimo" signale koji ukazuju da veza nije onakva kakvom nam se možda čini.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ona kaže da mnogi ljudi ignorišu ove znakove upozorenja i ulaze u vezu koja nije odgovarajuća za njih. Zbog toga je izdvojila nekoliko "crvenih zastavica" koje vam poručuju da je znak da svako nastavi svojim putem.

Žuri da uđe u vezu

Možda se i vama nekad desilo da upoznate nekoga ko vas jednostavno obori s nogu, već na samom početku vam govori sve što želite da čujete i osećate se kao da lebdite.

Uprkos tome što zvuči magično, ovakva situacija može da bude prevara.

- Možda vam ta osoba veoma rano govori o tome kako se oseća zbog vas, ali vas zapravo ne poznaje. Udeljuje vam previše komplimenata i posvećuje mnogo pažnje, ali zapravo svoje potrebe stavlja na prvo mesto - upozorava stručnjak za veze.  

Luen ističe da ako osoba bukvalno žuri da započne vezu, i pritom koristi neke od ovih tehnika, budete pažljivi jer to može da bude znak da ima problem sa kontrolom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ako nema nijednu fotku na društvenim mrežama znak je da se zabrinete

Na društvenim su mrežama, ali nemaju fotografije

Ako ste se upoznali preko društvenih mreža, budite pažljivi, a posebno ako ta osoba nema svoje fotografije onlajn.

"Reći će vam da samo vole da zadrže svoju privatnost, ali da imaju dosta prijatelja. Komentarišu i lajkuju ono što drugi objavljuju, ali oni sami ne objavljuju ništa", kaže Vordova.

Sve to je razlog da posumnjate da ta osoba nešto krije i da pokušava da vas izmanipuliše i na neki način prevari.

"Juri" vas, ali ne zna šta želi

Malo je toga zbunjujuće koliko osoba koja se trudi da vas zavede, a onda vam kaže da nije sigurna šta želi.

"Govori vam da mu/joj se dopadate, da uživa u vremenu koje provodi sa vama, da ste kul, ali da ne zna šta želi ili da nije siguran/na da uopšte želi vezu".

Stručnjak za veze kaže da bi ovaj znak trebalo da shvatite kao da ta osoba jednostavno nije dostupna i da se što pre udaljite.

Štaviše, Luen kaže da ako odlučite da ignorišete ovakvo ponašanje, to može da bude znak da imate problem sa samopouzdanjem i samopoštovanjem.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ima iznenadne izlive besa

Svi se ponekad razbesnimo, ali potencijalni problem je ako osoba sa kojom izlazite svako malo ima izliv besa, i to bez nekog očiglednog razloga.

"Počeli ste da izlazite sa divnom osobom i stvari super napreduju, ali se brzo razbesni bez razloga, pa se lako može okrenuti i protiv vas", upozorava stručnjak.

Ona ističe da se ovakvo ponašanje može manifestovati naglim izlaženjem iz prostorije, slanjem oštrih poruka u kojima se izražava bes ili prekidanjem telefonske veze tokom razgovora. Ovakve osobe se neretko nakon toga izvine, ali ovakva nedoslednost lako se pretvara u emocionalni rolerkoster – na vama je da odlučite želite li vožnju.

Jedna osoba kontroliše kontakt

Na početku veze, sasvim je normalno da razmenjujete desetine poruka dnevno. Ali, problem je kada jedna osoba kontroliše situaciju.

- Ukoliko se često dešava da vam satima ne odgovara na poruku ili ne uzvraća poziv, to je svakako 'crvena lampica - ističe stručnjak.

Uprkos tome što će vam možda ponuditi objašnjenje, Vordova upozorava da je ovakvko ponašanje sebično i da bi definitivno trebalo da se pazite.

"Kada neko mora da kontroliše kada možete da razgovarate sa njim/njom, to je često znak da postoji i treća osoba".

Drži vas na "uzici"

Stručnjak za veze kaže da je nesposobnost osobe da se posveti i obaveze često maskirana neodređenošću.

"Pitate osobu da nešto uradi, a ona vam kaže 'javiću ti' ili 'nisam baš sigurna', ili možda izbegava da pravi bilo kakve planove", objašnjava stručnjak za veze ovakvko ponašanje.

Može da se desi i da se nedeljama ili mesecima čujete, ali se ne prave nikakvi planovi da se vidite – to je znak da vas osoba drži na "uzici" i da joj definitivno niste prvi izbor.

 

Stalno govori male laži

U ranim fazama veze, takozvane bele laži mogu da deluju malo i beznačajno, ali mogu i da otkriju obrazac neiskrenosti.

Luen kaže da postoji nekoliko razloga zašto bi zbog ovoga trebalo da vam se uključi "crvena lampica".

- Neki od njih su da je osoba možda kompulsivni lažov ili se viđa sa još nekim, a možda i pokušava da manipuliše situacijom u svoju korist. U svakom slučaju, verovatno je navikla da lažima dobija ono što želi - ističe ona.

Na vreme obratite pažnju na ove signale, mogu da vas poštede bespotrebne patnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading