TORTA BOLJA OD SLADOLEDA SPREMNA ZA 15 MINUTA: Uživaćete u najboljoj poslastici koja se sprema očas posla!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovog leta morate spremati poslasticu koja je pred vama!

TORTA BOLJA OD SLADOLEDA SPREMNA ZA 15 MINUTA: Uživaćete u najboljoj poslastici koja se sprema očas posla!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Kada imate iznenadne goste ili vam je vruće, spremite ovu tortu na brzinu kojoj treba da se stegne samo sat vremena. Ako volite slatko, mleveni keks i voće, sigurno ćete uživati! U nastavku je recept za tortu sa mlevenim keksom i smrznutim voćem, a najbolje od svega je što možete da koristite smrznuto voće po izboru ili čak sveže, ali pazite da ne pritiskate prilikom mešanja kako se voće ne bi zgnječilo.

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 400 g kisele pavlake
  • 130-150 g šećera u prahu
  • 400 g mlevenog keksa
  • 100 g kokosa
  • 400 g smrznutih malina ili smrznutog voća (šumsko voće, jagode ili kupine)

Foto: YouTube/Chef Mladen

Recept za tortu

Priprema:

Umutite 500 mililitara slatke pavlake do čvrste strukture. U drugu posudu sipajte kiselu pavlaku i umutite mikserom. Umućenu kiselu pavlaku dodajte u umućenu slatku pavlaku. Sve sjedinite špatulom, a onda prespite u posudu. Potom, dodajte kokos i šećer u prahu. Sve sjedinite kašikom, ne mikserom. Zatim, dodajte mleveni keks. Polako sve sjedinjujte da vam ne bi ispadalo iz posude. Tek na kraju dodajte smrznuto voće po izboru.

Sjedinjujte tako da voće ne zgnječite u posudi.

Za ovu torticu trebaće vam kalup, kako bi se što bolje stegla. Prespite tortu u kalup, a ako smatrate da je smesa pregusta, onda dodajte veoma malo mleka da se razredi. Tortu prebacite u kalup, a onda zagladite na vrhu. Pokrijte je providnom folijom. Ostavite oko jedan sat u frižideru da se stegne. Nakon jednog sata izvadite iz kalupa. Po želji na vrh stavite umućeni šlag kada izvadite tortu iz frižidera. Vratite oko 15 minuta u frižider.

Možete služiti odmah.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading