OVAKO SE KUVAJU JAJA, AKO NEĆETE DA POPUCAJU: Pre Vaskrsa morate znati ova pravila!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatni trikovi za savršeno kuvana jaja!

OVAKO SE KUVAJU JAJA, AKO NEĆETE DA POPUCAJU: Pre Vaskrsa morate znati ova pravila!

Foto: Shutterstock

Bliži nam se Vaskrs, a svi znaju da su jaja jedan od simbola tog praznika. Domaćice često žele da se pokažu i koriste najrazličitije pripreme i tehnike šaranja. Takođe, osim lepog izgleda važno je biti obavešten i na koji način se kuvaju jaja da ne bi popucala.

Provera svežine jaja

Savetuje se da se svežina jaja proveri pomoću jednostavnog trika - ubacivanjem jaja u posudu s vodom. Ako jaje potone, to ukazuje na njegovu svežinu, dok plutanje označava da je jaje staro.

Obratiti pažnju na temperaturu

Nagla promena temperature može uzrokovati pucanje ljuske prilikom kuvanja jaja. Preporučuje se vađenje jaja iz frižidera nekoliko sati pre kuvanja kako bi se prilagodila sobnoj temperaturi, čime se smanjuje rizik od pucanja ljuske.

Foto: youtube/printscreen/lako je kuvati

Kako proveriti da li su jaja sveža


Pravilno raspoređivanje jaja

Važno je da jaja imaju dovoljno prostora prilikom kuvanja, kako se ne bi sudarala i kako bi se izbeglo pucanje ljuske. Takođe, treba voditi računa o temperaturi vode prilikom kuvanja, kako bi se izbeglo naglo prebacivanje jaja iz vruće u hladnu vodu.

Dodavanje sirćeta i soli u vodu

Kako bi se sprečilo pucanje ljuske jaja, mnoge domaćice dodaju malo soli i sirćeta u vodu prilikom kuvanja. Ovi sastojci pomažu da ljuska ostane netaknuta, a ukoliko dođe do pucanja, sprečavaju curenje belanceta.

Ovi saveti mogu biti od koristi svakome ko želi da savršeno skuva jaja, bez neprijatnih iznenađenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading