ZNATE LI KADA SE DODAJE SO U VODU ZA TESTENINU? Da bi jelo bilo ukusnije, postoji PRAVILO

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prerano dodavanje soli utiče na ukus obroka.

ZNATE LI KADA SE DODAJE SO U VODU ZA TESTENINU? Da bi jelo bilo ukusnije, postoji PRAVILO

Foto: shutterstock

Ljubitelji testenine moraju znati kada se dodaje so u vodu kako bi dobili obrok koji je ukusniji nego inače. Iako je priprema jednostavna, postoji jedan trik koji će znatno ulepšati jelo. Da bi testenina imala odličan ukus morate dodati so u vodu.

Neki kažu da je treba dodati u hladnu vodu na početku, drugi da treba dodati kada voda proključa, dok neki tvrde da ne treba soliti vodu već testeninu kada je gotova. 

Glavni kuvar Lorenco Bonija kompanije Barilla Americas objasnio je kada se dodaje so u vodu. 

- Ne želite da je dodate prerano – na primer kada je voda još uvek hladna ili čak mlaka – jer će sama so usporiti proces ključanja - tvrdi.

Štaviše, dodavanje soli na sledeći način može da ima loše rezultate.

- Ostavljanje slane vode da ključa predugo pre kuvanja testenine koncentriše sadržaj natrijuma - kaže Boni. To znači da vaša večera može biti neprijatno slana. Prema Boninim rečima, ovo je česta greška tokom kuvanja testenine.

Foto: pixabay.com

Kako skuvati savršenu pastu

Da li je vreme zaista važno?

Boni iz svog iskustva kaže da so jača strukturu testenine, čineći je važnim delom u stvaranju klasične teksture. Kuvar veruje i da so sprečava lepljenje testenine, pa je ključno da ta dva sastojka provedu dovoljno vremena zajedno u šerpi.

- Sa kulinarske tačke gledišta, malo soli će poboljšati prirodni ukus zrna. Zamislite kako prstohvat soli oživljava ukus čokoladnih kolačića. To je ista ideja - kaže Boni.

- Kada prvi put umešate testeninu, uverite se da je potpuno odvojena, a zatim mešajte svaka dva do tri minuta dok se proces kuvanja ne završi. Tvrda ključala voda i pravi odnos vode i testenine pomoći će vam da smanjite količinu koja vam je potrebna - savetuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading