OVE GREŠKE MOGU DA SE POTKRADU SVAKOJ DOMAĆICI KADA PRAVI ŽITO: To kvari UKUS, a desi se i najiskusnijima

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Recept za savršeno žito: Ako ne napravite ove promene, nećete verovati šta propuštate!

OVE GREŠKE MOGU DA SE POTKRADU SVAKOJ DOMAĆICI KADA PRAVI ŽITO: To kvari UKUS, a desi se i najiskusnijima

Foto: shutterstock

Kada je reč o pripremi pšenice, i najmanje greške mogu dovesti do potpuno neuspešnog jela. Evo kako da ispravite neke od najčešćih grešaka prilikom pripreme pšenice, kako biste postigli savršen rezultat koji će oduševiti sve ukućane.

Ispiranje pšenice - da ili ne?

Prva greška koju mnogi prave jeste ispiranje pšenice. Umesto da je ispirate, preporučuje se da skuvate pšenicu, ostavite je da se prohladi, pa je procedite dok je mlaka. Time ćete sačuvati sve hranljive sastojke i postići puniji ukus. Ispravite ovu grešku i primetićete razliku u kvalitetu pripremljenog jela.

Pravilno mlevenje pšenice

Druga greška koja se često javlja jeste previše mlevenje pšenice. Umesto da je meljete do potpunog finog brašna, preporučuje se da je blendate na krupnije komade, čime će se zadržati tekstura i dodati posebna nota jelima od pšenice. Ovaj korak će dati jelu poseban šarm i autentičnost, prenosi "Najzena".

Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Kako spremiti žito za slavu


Sjedinjavanje rukama

Konačno, važno je obratiti pažnju na način sjedinjavanja sastojaka. Kada dodajete šećer, orahe i muskatni oraščić pšenici, preporučuje se da ih sjedinite rukama, kao što su to nekada radile naše bake. Ovaj postupak ne samo da daje bolju teksturu jelu, već unosi i dodatnu toplinu i ljubav u svaki zalogaj.

Ispravite ove greške prilikom pripreme pšenice i garantovano će vam svi tražiti recept. Uživajte u savršeno pripremljenim jelima od pšenice i osvojite srca svojih najmilijih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading