AKO RAZMIŠLJATE ŠTA BRZO DA SPREMITE, OVAJ RUČAK JE PRAVA STVAR: Posno i jednostavno, SVI mogu da ga pripreme

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ručak od povrća spreman očas posla.

AKO RAZMIŠLJATE ŠTA BRZO DA SPREMITE, OVAJ RUČAK JE PRAVA STVAR: Posno i jednostavno, SVI mogu da ga pripreme

Foto: YouTube: Dacinaa Kuhinja

Počeo je veliki Vaskršnji post 18. marta, to je jedan od četiri velika posta koji traje sedam nedelja i završava se pred Vaskrs. Post traje do 4. maja, a mnogi vernici žele da ga ispoštuju do kraja. Osim što je ovo period čišćenja od nezdrave hrane, potrebno je uzdržavati se od loših misli, ali i dela.

Na putu "čišćenja" od hrane, Republika vam predlaže jedan brz i jednostavan recept koji će vam pomoći da i danas imate spreman obrok, bez mnogo muke. U nastavku pogledajte recept za zapečen krompir sa šargarepom i pirinčem.

Sastojci:

  • 500 grama krompira
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 grama opranog pirinča
  • 400 mililitara vode
  • mešavina začina 
  • 50 do 100 mililitara ulja

Foto: YouTube: Dacinaa Kuhinja

Recept za zapečen krompir sa povrćem - lukom, šargerepom

Priprema:

Krompir i šargarepu staviti u vodu nakon što ste oljuštili, a onda isecite na kolutove, malo deblje. Takođe, isecite i šargarepu. Luk isecite takođe na kolutove. Za ovaj recept vam je potrebna vatrostalna posuda. Na dno vatrostalne posude stavite red krompira. Preko krompira stavite i red crnog luka. Dodajte šargarepu koju ste isekli. Preko povrća stavite 100 grama opranog pirinča.

Preko pirinča stavite ostatak šargarepe. Na vrh jela poređajte ostatak krompira. U vodu dodajte mešavinu začina oko tri kašike istog. Krompir prelijete prvo tom vodom, a onda uljem. Na vrhu pospite još malo začinom. Pecite na 250 stepeni oko 30 minuta. Služite dok je još vruće.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading