PODVARAK IZ RERNE: Starinski recept za pravo SRPSKO JELO, savršena ideja za RUČAK

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalno jelo koje češće jedemo tokom hladnih dana.

PODVARAK IZ RERNE: Starinski recept za pravo SRPSKO JELO, savršena ideja za RUČAK

Foto: YouTube/Kuvajte sa Stašom

Podvarak je uvek dobar predlog za ručak. Spada u kategoriju "malo jačih jela", ali ovom ukusu će retko ko odoleti. Lako se pravi, peče se u rerni, a sočno jelo se nikada ne odbija.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 200 grama dimljene slanine
  • 1 kg 300 grama svinjskog vrata
  • 2 srednje glavice kupusa

Foto: Shutterstock

Recept za podvarak iz rerne

Priprema:

Iscekajte na komadiće dimljenu slaninu i crni luk. Svinjski vrat iseći na komade, posolite i dodajte druge začine po želji. Sklonite meso za kasnije. 

Glavice kupusa sitno iseckajte. Središnji deo je tvrd i njega odstranjujemo i bacamo.  Kupus prebacite u veliku šerpu i prelijete hladnom vodom, kako bi voda izvukla višak soli i kiselosti. U šerpu u kojoj ćete spremati podvarak stavite oko dve kašike masti da se istopi. Svaki komad mesa pržite sa obe strane. Kada je meso isprženo, odložite ga na poseban tanjir. U istu masnoću dodajte luk i slaninu. Dinstajte dok luk ne postane mekan, a slanina dok ne dobije boju. Stavite kupus koji je bio u vodi u šerpu. Pre toga ga operite i tek onda dinastajte. Dok dinstate kupus polako dodajte po malo vode. Dinstanje traje oko sat vremena. U dublji pekač stavite izdinstan kupus, preko kupusa stavite meso, ali ga malo gurnite ka dnu, da se ne bi isušilo. Peći poklopeno sat vremena na 200 stepeni.

Posle tog vremena, okrenuti meso i peći na istoj temperaturi još pola sata maksimalno.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading