RECEPT ZA ZIMSKU TORTU: Postala je pravi HIT jer je toliko SOČNA, a pravi se za sekundu!

Autor: M.O.

Lifestyle

11.01.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su se oduševili ukusom!

RECEPT ZA ZIMSKU TORTU: Postala je pravi HIT jer je toliko SOČNA, a pravi se za sekundu!

Foto: youtube/printscreen/ Fatto

Video recept za ukusnu tortu sa finim, sočnim kremom postao je pravi hit među ljubiteljima slatkiša. Za samo nekoliko dana, milioni ljudi širom sveta pogledali su ovaj video, a čini se da će ova torta postati omiljeni izbor za sve vrste proslava, kao i za obične porodične trpeze.

Jednostavna priprema za savršen ukus

Iako se čini da je ova torta prava poslastica koja zahteva mnogo truda, priprema je zapravo vrlo jednostavna i brza. Potrebno je samo nešto više od 30 minuta za pripremu i pečenje.

Recept donosi savršenu kombinaciju osvežavajućeg i božanstvenog ukusa koji će oduševiti sva nepca.

Republika

Foto: youtube/printscreen/ Fatto

Svi su se oduševili ovom tortom

Sastojci - za testo:

  • 2 jaja 8 g vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 50 g putera
  • 340 g brašna
  • 10 g praška za pecivo

Sastojci - za kremu:

  • 200 g kompota od breskve (oceđenog)
  • 400 ml mleka
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera
  • 4 kašike kukuruznog skroba
  • 200 ml šlaga
  • seckani bademi

Priprema:

U veću činiju staviti jaja, vanilin šećer, šećer i ulje i dobro umutiti pjenjačom. Dodajte puter i promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i umesite testo rukama. Odvojite deo testa i napravite kuglu veličine šake, umotajte je u providnu foliju i stavite u zamrzivač na 20 minuta. Podmazan okrugli kalup (prečnika 24 cm) obložite preostalim testom po dnu i malo po ivici. Breskve isecite na kockice.

U šerpu sipajte mleko, dodajte vanilin šećer, žumanca i 3 kašike šećera. Zatim dodajte 4 kašike kukuruznog skroba i sve umutite pjenjačom da dobijete fini krem. Sipati šlag i sve dobro umutiti pjenjačom. Dodajte seckane breskve i dobro promešajte. Prebacite kremu na testo u kalupu i izgladite ga. Narendajte testo iz zamrzivača preko kreme. Preko toga pospite listiće badema. Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 25 minuta. Izvadite tortu iz rerne i kalupa i pospite šećerom u prahu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading