OVE NAMIRNICE NIKAKO NE SMEJU DA SE ZAGREVAJU U MIKROTALASNOJ: Danas svi jedemo ostatke sa praznične trpeze, OVO ne radite NI U LUDILU

Autor: N.J.

Lifestyle

08.01.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pitanju su četiri namirnice.

OVE NAMIRNICE NIKAKO NE SMEJU DA SE ZAGREVAJU U MIKROTALASNOJ: Danas svi jedemo ostatke sa praznične trpeze, OVO ne radite NI U LUDILU

Foto: Shutterstock

Nakon praznika, kada većina ljudi voli da se izležava uz TV i gricka hranu, mnogi odlučuju da podgreju ostatke hrane iz prethodnog dana. Međutim, postoji nekoliko namirnica koje nikako ne bi trebalo da završe u mikrotalasnoj pećnici.

Jaja

Jaja u ljusci definitivno nisu namirnica koju biste trebali stavljati u mikrotalasnu pećnicu. Kontakt sa ovom vrstom rerne može izazvati akumulaciju pare unutar jajeta, što može dovesti do eksplozije. Osim toga, postoji opasnost od povređivanja kada jaje eksplodira, pa je bolje izbegavati ovakav način zagrevanja.

Foto: Photo by Erik Mclean on Unsplash

Hrana koja ne sme da se podgreje u mikrotalasnoj


Sirovo meso i mesni proizvodi

Zagrevanje sirovog mesa u mikrotalasnoj može rezultirati neravnomernim zagrevanjem, što pogoduje razvoju bakterija. Takođe, prerađeno meso može sadržati aditive i konzervanse koji pod uticajem mikrotalasa mogu postati štetni po zdravlje.

Povrće sa debelom opnom

Povrće sa debelom opnom, poput krompira ili paradajza, takođe nije preporučljivo podgrevati u mikrotalasnoj pećnici, jer može napraviti nered u uređaju. Ako ipak želite da ih podgrejete, bolje je iseći ih pre nego što ih stavite u mikrotalasnu ili ih zagrejati na šporetu.

Ljute papričice

Zagrevanjem ljutih papričica u mikrotalasnoj pećnici dolazi do oslobađanja kapsaicina, sastojka koji im daje ljut ukus. Ovo može rezultirati iritacijom očiju i kože kada izvadite posudu iz rerne, kao i poteškoćama sa disanjem.

Dakle, prilikom zagrevanja hrane u mikrotalasnoj pećnici, važno je imati na umu da neke namirnice mogu biti opasne ili rezultirati neželjenim efektima, te je bolje koristiti druge metode zagrevanja za njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading