SAMO ČOKOLADA I MLEKO: Slatkiš bez brašna i jaja, sprema se očas posla i nećete se zaustaviti na jednom parčetu! (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

19.12.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako zvuči nemoguće, možete spremiti odličan slatkiš sa malo sastojaka.

SAMO ČOKOLADA I MLEKO: Slatkiš bez brašna i jaja, sprema se očas posla i nećete se zaustaviti na jednom parčetu! (FOTO)

Foto: YouTube/Best food here

Čokoladni kolač sa od samo tri sastojka potpuno će vas očarati. Isprljaćete samo dve posude i pružiti pravi užitak porodici ili prijateljima. Recept je jednostavan za pripremu, a čokolada koja se koristi može biti po vašoj želji. Takođe, moguće je ovaj slatkiš spremiti i u malo zdravijoj verziji, te umesto kravljeg koristite bademovo mleko, a umesto mlečne, čokoladu sa većim procentom kakaa.

U nastavku je recept.

Sastojci:

  • 900 mililitara mleka
  • 10 grama želatina
  • 200 grama mlečne čokolade
  • 300 grama tamne čokolade

Foto: YouTube/Best food here

Recept za čokoladni rolat od nekoliko sastojaka

Priprema:

U šerpu sipajte oko 900 mililitara mleka. U mleko dodajte želatin. Malo promešajte, a onda stavite na ringlu da se sve zajedno kuva. Čokoladu rukama izlomite na kockice. Izlomljene kockice čokolade dodajte u mleko dok se kuva i mešajte dok se potpuno ne istopi i sjedini. Kada krene da vri ostavite još malo na ringli da se kuva, otprilike oko 3 minuta.

U vantrostalnu posudu izlijte smesu koju ste prethodno kuvali. Stavite u frižider na dva sata da se stegne, ako procenite može i malo više. Tamnu čokoladu otopite, možete na pari ili u mikrotalasnoj, onako kako je vama lakše. Možete iskoristiti i neku čokoladu sa komadićima lešnika kako bi bilo ukusnije.

Kolač izvadite iz frižidera i smesom od čokolade ga prelijete. Nakon toga, ponovo stavite u frižider na 15 minuta da se stegne.

Uživajte u jednostavnoj poslastici, prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading