POGAČA LEPŠA NEGO NA SLICI: Recept za čarobno pecivo odlično za slavu, pogledajte DETALJNU PRIPREMU korak po korak (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

27.10.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda deluje komplikovano, ali uz naše jasne i precizne informacije kako da je napravite, sigurno neće biti.

POGAČA LEPŠA NEGO NA SLICI: Recept za čarobno pecivo odlično za slavu, pogledajte DETALJNU PRIPREMU korak po korak (FOTO)

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Pogača koja je ispečena za 25 minuta, od koje miriše cela kuća, a još je i jednostavna za pravljenje sigurno zvuči nemoguće. Nije tako! Uz malo truda i sami možete pripremiti pogaču koja će uveseliti svakog člana vaše porodice. Pogledajte u nastavku kako da je spremite.

Sastojci:

  • 500 grama brašna
  • 250 mililitara toplog mleka
  • 8 grama suvog ili 20 grama svežeg kvasca
  • tri jaja
  • susam
  • puter

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Recept za pogaču

Priprema:

U brašno dodajte toplo mleko i kvasac. Pre nego što zamesite dodajte prstohvat šećera. Kada sjedinite ostavite oko 10 minuta, a onda dodajte četiri kašike ulja. Potom dodajte dva cela jaja i jedno belance. Pre nego što zamesite dodajte so. Zamesite rukama i po potrebi dodajte brašno da se testo ne bi lepilo. Zamesite testo u loptu, vratite u posudu, a pre nego što pokrijete na 15 minuta namažite je malo uljem. Testo razvucite rukama, a potom podelite na dva dela. Razvucite oklagijom jedan deo i premažite otopljenim puterom. Savijete taj deo u rolnicu i isečete na jednake delove. Dve rolnice ostavite za kraj. 

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Rolnice testo

Drugu polovinu rasklagijajte takođe na istu debljinu i dužinu. Na jedan deo stavite puter i napravite "rezanca" kao na fotografiji ispod.

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Ovako se priprema drugi deo testa

Testo savijete u krug i stavite u sredinu pleha koji je obložen papirom za pečenje.

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Ređanje pogače

Ostavite deset minuta i posle namažite žumancetom. One rolnice koje ste odvojili stavite u sredinu pogače (trebaju vam dve). Pecite na 190 stepeni oko 25 minuta. Na vrh stavite malo susama.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading