DOMAĆI RUM KASATO: Lepši nego kupovni, neodoljive štanglice toliko su jednostavne za pripremu - ukućani će ODLEPITI

Autor: N.J.

Lifestyle

30.10.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslužite i uživajte u ovom ukusnom domaćem slatkišu!

DOMAĆI RUM KASATO: Lepši nego kupovni, neodoljive štanglice toliko su jednostavne za pripremu - ukućani će ODLEPITI

Foto: YouTube/Kuhinja Sunčane Staze

Rum kasato je slatka štanglica koja je popularna godinama unazad.  Pogledajte recept kako da ih napravite kod kuće.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 200 grama šećera
  • 200 grama brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 2 kašike kakaa

Za fil:

  • 1 litar mleka
  • 150 grama šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 200 grama maslaca
  • 1 kašika arome vanile
  • 3 - 4 kašike ruma

Za preliv:

  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike mleka

Foto: YouTube/Kuhinja Sunčane Staze

Recept za rum kasato

Priprema:

Prvo pripremite biskvit. Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete svetlu kremastu smesu. Dodajte vanilin šećer i promešajte. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo. Podelite smesu na dva dela.

U jedan deo smese dodajte kakao i dobro promešajte.

Uzmete pleh dimenzija oko 25x35 cm i obložite ga papirom za pečenje. Prvo sipajte svetli deo smese, pa preko njega tamni deo smese. Koristite viljušku da lagano izmešate ova dva sloja kako biste dobili pravi efekat.

Pecite biskvit u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 - 25 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđe. Nakon pečenja, ostavite biskvit da se potpuno ohladi.

Dok se biskvit hladi, pripremite fil. Skuvajte puding od vanile u 900 mililitara mleka prema uputstvu na kesici. Dodajte šećer i kuvajte uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

U ohlađen puding dodajte maslac sobne temperature i dobro umutite. Dodajte aromu vanile i rum, pa sve dobro promešajte.

Kada je biskvit potpuno ohlađen, nasecite ga na kocke ili željene oblike.

Na dno posude za serviranje stavite jedan deo biskvita. Prelijte ga trećinom fila.

Ponavljajte postupak još dva puta, završavajući sa slojem fila na vrhu.

Za preliv, otopite čokoladu sa uljem i mlekom na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj. Prelijte preko.

Ostavite kolač da se dobro ohladi u frižideru pre posluživanja. Kasato će biti još ukusniji ako stoji nekoliko sati ili preko noći kako bi se svi ukusi sjedinili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading