ĆULBASTIJE OD MLEVENOG MESA: Tradicionalno i starinsko jelo preliveno posebnim umakom (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

21.10.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste probali čuvene đulbastije?

ĆULBASTIJE OD MLEVENOG MESA: Tradicionalno i starinsko jelo preliveno posebnim umakom (FOTO)

Foto: YouTube/Slano i Slatko

Đulbastije

Prelepe ćufte poznatije kao đulbastije od tradicionalnih razlikuju se zbog dodataka krompira i malo luka. Peku se sa sosom od brašna i mleka koji im daje sočnost i prelep ukus. U nastavku pogledajte recept.

  • tri čena belog luka
  • jedan ljubičasti luk
  • tri srednja krompira
  • brašno
  • jedno jaje
  • miks začina po želji
  • 600 mililitara mleka
  • 100 mililitara pavlake za kuvanje
  • listići kačkavalja
  • mocarela po želji
  • mleveno meso

Foto: YouTube/Slano i Slatko

Recept za đulbastije

Priprema:

U mleveno meso dodajte beli i ljubičasti luk. Narendajte tri srednja krompira u smesu. Potom jedno jaje i tri kašike brašna sipajte u smesu. Sjedinite prvo kašikom, a potom i rukama. Tek tada u smesu dodajte miks začina. Ćuftice od mesa stavljajte u brašno, a potom ih sklanjajte na stranu. Pržite ih u vrelom ulju i stavite na ubrus da se ocede. Meso stavite u pleh.

Tiganj koji ste koristili ponovo uzmite i  na njemu propržite kockicu putera. Dodajte dve kašike brašna. Sve sjedinite na tihoj vatri. Kada se sjedinilo, sipajte 600 mililitara mleka. Posolite i dodajte pavlaku za kuvanje. Preliv sipajte preko ćuftica. Preko ćuftica stavite kačkavalj, a onda i mocarelu. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading