BAKA JE NAPUNILA 102 GODINE PA OTKRILA NJENU TAJNU: Niko nije ni slutio da je OVO ključ svega, Srbi prvi to ne praktikuju!

Autor: M.O.

Lifestyle

19.09.2023

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina nas teško da može zamisliti ručak bez mesa, međutim za dobro zdravlje je važno jesti ga što manje.

BAKA JE NAPUNILA 102 GODINE PA OTKRILA NJENU TAJNU: Niko nije ni slutio da je OVO ključ svega, Srbi prvi to ne praktikuju!

Foto: TikTok/printscreen

Perl Tejlor je žena koja je rođena davne 1921. godine. Živela je na Jamajci a onda je emigrirala u SAD 1947. godine. 

Svi se dive njenoj dugovečnosti pa je njega praunuku Tejlor Bernal odlučila nam prenese svima njene lekcije za dugovečan život. 

Niko nije očekivao da je odgovor i najveća tajna - voleti sebe!

- Zaista volim sebe i mislim da mnogi ljudi imaju problem jer ne misle na sebe, već misle na sve što postoji. Ali prvo morate da mislite o sebi. Um je veoma moćan. Koju god nešto pomislite, dobro ili loše, to dolazi iz vašeg uma i tako se materijalizuje, tako da je pozitivno razmišljanje veoma važno -  rekla je ona.

 

@dr.rinabliss Loving yourself first and prioritizing your own needs is key to a long, happy life. How do you try to be your own best friend? Love this video from @taygusta. #stitch #bestfriend #selflove #selfcare #affirmations #mentalhealth #tips #internalmonologue ♬ Chill Vibes - Tollan Kim

 

Ipak to nije jedina tajna, u osnovi naravno jeste zdrava hrana. 

Perl priprema svaki obrok sama, jede samo kuvano i sveže, nikako prerađene i industrijske namirnice. Otkrila je da joj je njeno kubansko, jamajčansko i indijsko nasleđe usadilo potrebu za korišćenjem potpuno prirodnih namirnica. Ali iako još uvek povremeno jede meso, uključujući rebarca, piletinu i mlevenu govedinu, većina Perline ishrane je vegetarijanska. Ova stogodišnjakinja obično počinje svoj dan doručkom od seckane banane i papaje, nakon čega slede palačinke napravljene od kinoe, lanenog semena i pirinča u prahu. "To je dobar ritual koji pomaže mom stomaku", rekla je ona.

Njen ručak je uvek lagan!

Veče se obično sastoji od jamajčanskog pirinča i pasulja. Kada je u pitanju održavanje hidratacije, Perl pijedve do tri boce mineralne vode i jednu šolju kafe bez kofeina dnevno. Kune se i u svoj domaći "zeleni sok" koji pravi od aloe vere, celera, peršuna, đumbira, zelja u prahu i vode i pije ga obavezno pre večere. Takođe, otkriva i da svake nedelje popije oko dve čaše crnog vina, za koje kaže da "pomaže u ispoljavanju sreće".

Perl je otkrila da je  najintenzivniji trening koji radi šetnja po lokalnom supermarketu. Takođe redovno praktikuje niz laganih vežbi za noge, podižući svaku nogu 10 puta i držeći je četiri ili pet sekundi u vazduhu. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading