KAKO NAPRAVITI LAZANJE OD STAROG HLEBA? BRZO I LAKO: Ručak koji OPORAVLJA nakon teškog radnog dana - bolja od originala!

Autor: N.J.

Lifestyle

28.08.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazanje od starog hleba su odličan način da zadovoljite želju za italijanskom kuhinjom.

KAKO NAPRAVITI LAZANJE OD STAROG HLEBA? BRZO I LAKO: Ručak koji OPORAVLJA nakon teškog radnog dana - bolja od originala!

Foto: YouTube/Foodie Girl Tayeba

Kako napraviti lazanje od hleba? Sve što vam treba je samo nekoliko sastojaka dostupnih u prodavnici i gotovo je. Vreme pripreme je 10 minuta, a vreme pečenja malo više od 20 minuta.

Potrebno vam je mleveno meso, ne postoji precizna mera već onoliko koliko vi smatrate da vam je dovoljno za pripremu obroka. Od začina najbolje je koristiti luk u prahu, origano, dva čena belog luka, sušeni bosiljak i ruzmarin, so i biber. Spremite oko 14 kriški starog hleba. Takođe, ovo je individualno i zavisi od toga za koliko osoba pravite ručak ili večeru.

Foto: YouTube/Foodie Girl Tayeba

Sečenje lazanje

Priprema:

Pored toga pripremite mocarelu, parmezan i četiri velika paradajza. Na malo luka dinstajte meso i dodajte sve začine.

Pleh malo podmažite uljem, ređajte hleb, polovinu dinstanog mesa, a potom paradajz, prelijete sa kašikom maslinovog ulja, pa izmrvite hleb preko. Preko tog hleba ponovo stavite meso, paradajz, maslinovo ulje i još malo navedenih začina.

Foto: YouTube/Foodie Girl Tayeba

Izvađeno parče lazanja na tanjiru

Na srednjoj temperaturi otopite kocku maslaca i umešajte brašno dok smesa ne postane glatka. Postupno dodajte oko pola šolje mleka  i kuvajte još dva minuta, kada ste sklonili sa ringle umešajte u smesu parmezan. Prelijte preko smese, a onda na vrh stavite mocarelu. Pecite nepokriveno oko 20 do 25 minuta na srednjoj temperaturi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading