SMRŠAO SAM 56 KILOGRAMA, A JEO SAM NEZDRAVU HRANU KOJU VOLIM: Muškarac se istopio bez vežbanja i striktne dijete OVAKO

Autor: N.J.

Lifestyle

04.08.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako nije izbacio svoju omiljenu hranu iz jelovnika uspeo je da smrša.

SMRŠAO SAM 56 KILOGRAMA, A JEO SAM NEZDRAVU HRANU KOJU VOLIM: Muškarac se istopio bez vežbanja i striktne dijete OVAKO

Foto: Instagram/ og_chris_terrell

Kris pokazuje koliko je smršao

Kris Terel je veći deo života proveo u borbi sa kilogramima. Kada je imao samo 15 godina dostigao je kilažu od 90 kilograma! Tokom godina je na različite načine pokušao da smrša, ali jednostavno nikad mu nije uspelo. Kada mu je otac preminuo imao je 290 kilograma. Tada je shvatio da ne može više živeti na isti način, te da je gotovo sa strogim dijetama gde se samo izglednjuje, a ne postiže ništa. Izjavio je da ne rešavate ništa ako tražite od sebe da se odreknete sladoleda na 10 godina.

- Svaki put kada bih smršao, sve se vrati i nikad se nisam pozabavio pravim problemom. Vraćao sam kilograme jer sam uvek bio ista osoba kao kad sam počeo - rekao je i uzeo u obzir odluke koje su pridonele njegovom nezdravom načinu života.

Shvatio je da je svaki dan ostajao budan do pola tri ujutru, igrao je igrice ili gledao TV, a sve vreme jeo je mnogo brze hrane. Video je da ga posao i veza čine nesrećnim, zato je oboje napustio. Da bi rešio problem gojaznosti odlučio je da beleži kada i koliko je jeo.

Foto: Instagram/ og_chris_terrell

Kris se snima dok šeta

- Rekao sam sebi: mogu jesti šta god hoću, ali moram biti gladan. A kad više nisam gladan, moram da prestanem - objasnio je za "Insajder" i dodao:

- Nisam sebi uskraćivao hranu u kojoj sam uživao, ali ako nisam bio gladan, rekao sam sebi da pričekam da budem gladan i da to pojedem kasnije. Glad se nikada ne može nadvladati - ističe.

Dijetetičarka Katlen Nio rekla je da su Amerikanci manje skloni nego druge kulture da jedu umereno ili da slušaju svoje telo te je stoga verovatnije da će težiti restriktivnim modernim dijetama, što može rezultirati beskrajnim ciklusom gubitka i debljanja.

- Ključ za potpun, zadovoljan i zdrav život je naučiti da slušaš svoje telo i dati mu ono što traži dok postavljamo zdrave i dostižne granice - rekla je za The Post.

Muškarac je uz ishranu ubacio svakodnevnu šetnju u rutinu, počeo je da pliva i dokumentuje svoj napredak. Nije imao velike ciljeve, a za samo šest meseci izgubio je 13 kilograma. Nakon dve i po godine izgubio je 56 kilograma.

- Sebi kažem da je najbolje da poslužim uvek manje od uobičajenog, a kada završim da sačekam par minuta, pa ako sam gladan uzeću još - rekao je za "Njujork post".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading