KADA PROBATE TORTU "ANĐEOSKE SUZE" SPREMAĆETE JE SVAKI DRUGI DAN: Fil se topi u ustima, a korica je nalik keksu

Autor: N.J.

Lifestyle

16.06.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sitne tačkice na vrhu dobijaju se od ispečenog šećera u prahu.

KADA PROBATE TORTU "ANĐEOSKE SUZE" SPREMAĆETE JE SVAKI DRUGI DAN: Fil se topi u ustima, a korica je nalik keksu

Foto: YouTube/ Gurman TV

Torta zanimljivog naziva i još zanimljivijeg izgleda i ukusa. "Anđeoske suze", nesvakidašnja i malo drugačija poslastica odličan je način da pokažete umeće u kuhinji. Belanca koja vam ostanu od kore i fila obavezno sklonite za kraj recepta.

Foto: YouTube/ Gurman TV

Parče torte

Potrebno vam je za koru:

250 grama brašna

50 grama šećera

Kašika praška za pecivo

120 grama putera

Jedno žumance

100 grama slatke pavlake

Brašno pomešajte sa šećerom, praškom za pecivo i puterom. Rukom sve sjedinite, a puter rukama izmrvite sa brašnom. Dodajte jedno žumance, ponovo sjedinite rukom. Nakon dodavanja slatke pavlake rukom formirajte testo. Od testa napravite loptu, stavite je u providnu foliju, a onda 15 minuta u frižider na hlađenje. Testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i rasklagijajte ga kao na fotografiji.

Foto: YouTube/ Gurman TV

Rasklagijano testo

Testo stavite u pleh prečnika 20 centimetara. Viljuškom probušite testo. Ispecite ga na 180 stepeni oko 15 minuta.

Foto: YouTube/ Gurman TV

Bušenje testa

Fil:

500 grama sira

50 grama šećera

60 grama griza

Tri žumanceta

100 grama slatke pavlake

Ekstarkt vanile

Sitno iseckan sir ili viljuškom isitnjen sjedinite sa šećerom, grizom, tri žumanceta, ekstraktom vanile i slatkom pavlakom. Umutite smesu štapnim mikserom, stavite je preko kore i pecite deset minuta na 180 stepeni.

Poslednji korak:

Četiri belanaca

70 grama šećera

50 grama šećera u prahu

Umutite belanca, a onda dodajte šećer i ponovo umutite. Fil koji ste dobili stavite na vrh. Da biste napravili suze šećer u prahu stavite na papir za pečenje u rernu na 180 stepeni oko 10 minuta. Jednostavno šećer odlepite i stavljajte na tortu.

Foto: YouTube/ Gurman TV

Šećer koji se pekao

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading